Lutajući Poljupci (Beška)

Categories Inđija, Istorija inđijskog rokenrolaPosted on

Članovi grupe „Lutajući poljupci“ okupljaju se 1980. godine u sledećem sastavu:

1. Nedeljković Dejan Deki – vokalni solista,

2. Nedeljković Slobodan Dok – solo gitara,

3. Šašić Miodrag Gari – gitara,

4. Nikolić Vlada Lale – bas gitara i

5. Odžić Dragan Roki – bubnjevi.

Tokom svog postojanja imali su nekoliko personalnih promena, tako da su kroz grupu prošli: Lovrić Jugoslav Juga – klavijatura, Zdravković Saša Sale – bubnjevi, Januzović Vladimir Kamila – bas gitara, Božić Đorđe Đovani – bubnjevi i Bajić Sava Distorzija – gitara.

Grupa uglavnom nastupa u Beški i u okolnim mestima, kao što su Čortanovci i Maradik, a ponekad i van opštine Inđija, u Kupinovu. Učesnici su lokalnih gitarijada. Na tradicionalnoj Beščanskoj gitarijadi nastupaju sa grupama Amajlija, Anatema i Balkan. Na seoskoj slavi u Krušedolu 1985. godine, sviraju kao predgrupa legendarnoj Yu grupi. Izvodili su aktuelne strane i domaće numere.

Grupa „Lutajući poljupci“ uradila je dva demo albuma (1984. i 1985. godine). Ističu se numere „Lako je tebi“ i „Stidljivko“. Po navodima članova, drugi album je trebalo da bude izdat od strane PGP RTS, ali je projekat obustavljen zbog razilaženja. Pesme grupe „Lutajući poljupci“ emitovane su na lokalnim radio stanicama, a objavljeno je i nekoliko novinskih članaka o grupi u TV Novostima i TV Reviji.

Grupa je posedovala solidnu opremu: gitare Gibson SG, Fender Jazz bas, klavijaturu Korg DW 6000, ozvučenje HH, pojačala Marshall. Hohner i Ampeg. Bubnjari su koristili Amatti, Pearl i Ludwig bubnjeve.

Članovi su se razišli krajem 1986. godine zbog životnih obaveza. Pojedini se okupljaju i nakon prestanka rada radi učešća na lokalnim gitarijadama. Nedeljković Slobodan je počeo profesionalno da se bavi muzikom tako što je postao je muzički producent, a Zdravković Saša se profesionalno bavi muzikom i danas.

*Tekst i fotografije preuzeti iz knjige „Prvih 20 godina – istorijat inđijskog rock‘n‘rolla” Jovana-Bate Božića i Stanka Matijevića, uz dozvolu autora

Podeli na društvenim mrežama:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *