Nikola Radišić odlikovan u Luksemburgu

Categories FOTO I VIDEO, Inđija, VESTIPosted on

Evropskom dopisniku N1 i saradniku portala InMedija, našem inđinčaninu Nikoli Radišiću je na svečanosti u Luksemburgu uručena zlatna medalja, počasni Orden hrastove krune, kao znak priznanja u ime Velikog vojvodstva Luksemburg za dostignuća u oblasti medija i dosadašnji novinarski rad.

Medalju je evropskom dopisniku N1 dodelio veliki vojvoda Luksemburga, na predlog tamošnjeg Saveta za štampu, a uručio mu je premijer i ministar informisanja Ksavije Betel, na prijemu u zgradi Vlade.

Nikola Radišić i Ksavije Betel

U okviru prazničnih svečanosti povodom Nacionalnog dana Luksemburga, premijer je uručio počasne medalje saradnicima u ministarstvima, Parlamentu, Državnom savetu, Revizorskom sudu, Službi za medije i komunikacije, verskim zajednicama i Savetu za štampu, kao priznanje države za njihov rad i zalaganje. 34 laureata dobilo je počasni Orden hrastove krune, a njih 24 počasno odlikovanje Orden zasluga Velikog vojvodstva Luksemburg.

Premijer se zahvalio nagrađenima na dugogodišnjem radu i posvećenosti u vršenju njihovih funkcija u korist Velikog vojvodstva Luksemburg.

Zlatni orden Hrastove Krune Velikog Vojvode Luksemburga

Radišić za N1 izveštava iz Luksemburga, ali i drugih evropskih gradova poput Brisela i Haga. Za vreme pandemije izveštavao vas je o aktuelnoj situaciji u Evropi.

Inače, Radišić se novinarstvom bavi od 1993. godine. Karijeru je počeo na tadašnjoj radio Inđiji, a nastavio na brojnih drugim medijima. Petnaest godina je proveo na B92, gde je radio kao reporter, novinar, urednik i presenter, a sarađivao je i sa mnogobrojnim medijima, od inđijskih medijskih kuća kao što je nekadašnja TV Sveti Đorđe, preko regionalnih i nacionalih medija kao što su RTS, Studio B, Blic ili Radio 021, do inostranih, poput Al Džazire, BBC-a, CNN,a bugarskog nacionalnog radija ili novina srpskih iseljenika u Americi. Na televiziji N1 radi od njenog osnivanja, 2014. godine, od pre dve godine je EU dopisnik te kuće sa sedištem u Luksemburgu, stalni je saradnik portala InMedija i autor rubrike “Istorija inđijskog rokenrola”.

Foto: privatna arhiva, Le Gouvernement Luxembourgeois
Autor: InMedija

Podeli na društvenim mrežama:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *