Nove pesme Alitora na srpskom u oktobru

Categories Inđija, Muzika, NOVOPosted on

Inđijski progressive thrash metal bend Alitor objaviće novo izdanje na svoj deseti rođendan, 29. oktobra. U pitanju je EP „Spoznaja“ na kome se nalaze pesme koje su, po prvi put od osnivanja benda, snimljene na maternjem, srpskom jeziku.

– Želeli smo da ovog puta zaista izađemo iz naše zone komfora i probamo da snimimo nešto „drastično“ drugačije od svega što je do sada bend radio – kaže frontmen benda Marko Todorović.

On priznaje da do sada „nije imao hrabrosti“ da radi na srpskom jeziku, ali da je do toga došlo spontano.

– Prošlog leta, kada je materijal i nastao, svi iz benda smo bili izuzetno kreativni. Te stvari su jednostavno izašle iz nas, kao i ti tekstovi. Sve je leglo i odluka da snimimo materijal na srpskom je bila laka – objašnjava Todorović i uveren je da su u pitanju najbolje pesme Alitora do sada.

EP „Spoznaja“ biće objavljen 29. oktobra na svim digitalnim platformama i na CD-u, dok je izdanje na vinilu planirano za narednu godinu.

Prošlog novembra, nakon 6 godina pauze, Alitor je objavio drugi album pod nazivom „II“, ali nije mogao da ga promoviše uživo, zbog pandemije virusa korona, pa je koncertna promocija počela tek u junu. Nastavlja se koncertim au Pančevu 15. oktobra i u Užicu dan kasnije, a očekuje se da na tim koncertima bend izvoditi i pesme sa EP-ja koji je u najavi.

N. Radišić

Podeli na društvenim mrežama:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *