Po Kratkom Postupku

Categories Inđija, Istorija inđijskog rokenrola, NAJVAŽNIJEPosted on

Bend “Po Kratkom Postupku” nastao je 2002. godine u Beški, kada se grupa prijatelja okupila da bi svirala muziku koju voli, a koju se nije često mogli čuti. Prve korake u autorske vode ulaze tri godine kasnije, kada se ustalila i postava benda u sastavu: Branimir Žurovski Fanđa (vokal), Miroslav Veselinović Miki (gitara), Jovan Glavaš Jova (bas gitara) i Dragan Anđelković Gagi (bubanj). U toj postavi 2006. godine snimaju demo sa 6 autorskih pesama i počinju sve češće da sviraju po klubovima, gitarijadama i festivalima širom Vojvodine.

U leto 2009. godine bend napušta basista Jova, a na njegovo mesto dolazi Filip Jurić. Bend u oktobru ulazi u studio “Matrix” u Veterniku i snima 10 pesama za prvi album. Album “Iz prve ruke” sa 12 pesama objavljuju besplatno na internetu, a naknadno ga preuzima i online etiketa “Hi-Gain Records”. Na njemu su se našle i pesme snimljene u studiju “Headroom” u Bačkom Petrovcu za kompilaciju “DEMOnstracija mladosti vol.2” (“Svi na ulice” i “Istina”).

Nakon izlaska albuma i više promotivnih koncerata, bend napušta bubnjar Gagi, a na njegovo mesto dolazi Željko Stojanović. U toj postavi 2012. godine bend snima šest pesama i samostalno snima EP “Sve po spisku”. I ovaj EP objavljuju besplatno na internetu, preko web portala “Nocturne Magazine”.

Ovo izdanje bend ponovo promoviše koncertima po klubovina, ali i na nekoliko letnjih festivala. Međutim, napušta ih pevač Branimir, pa Filip Jurić (vokal i bass gitara), Miroslav Veselinović Miki (gitara i vokal) i Željko Stojanović (bubanj) odlučuju da nastave sa radom kao trio.

U tom sastavu u novembru 2014. u studiju “Shockroom” u Sremskoj Mitrovici snimaju drugi EP “U raskoraku”, na kome se našla i obrada pesme ‘’Ne mogu da pobegnem’’ subotičkog benda Džukele. Za snimanje i produkciju bio je zadužen Nemanja Velimirović (ex-Kofein, E-Play). Album je početkom februara 2015. godine objavila kultna nezavisna izdavačka kuća “Slušaj Najglasnije” iz Zagreba. Bend nastavlja sa koncertima po klubovima i festivalima, a po prvi put nastupa i u Hrvatskoj i Sloveniji.

PKP 2020.

Tokom leta 2018. godine u studiju “Socijala” u Novom Sadu snimaju 10 pesama za album “Slika i neprilika”, koji u novembru izlazi za beogradsku izdavačku kuću “R’n’R Records”. Za snimanje, miks i mastering albuma bio je zadužen Vladimir Radusinović Radule iz benda Atheist Rap. Ponovo sledi niz koncerata, a bend ponovo nastupa i na nekoliko letnjih festivala.

U aprilu prošle godine u bend se vraća nekadašnji basista Jovan Glavaš, kao drugi gitarista i bend nastavlja da radi kao četvorka. Umesto koncerata, koje je sprečila pandemija virusa korona, članovi benda viđaju se se u rodnoj Beški i rade na novim pesmama, koje planiraju da objave i promovišu na koncertima čim uslovi to dozvole. Kako sami kažu, muziku doživljavaju kao “idealno sredstvo za pretvaranje svega negativnog skupljenog u nama (i oko nas) u nešto dobro i pozitivno”.

Diskografija:
1. “Iz Prve Ruke” (“Hi-Gain Records”, 2010.)
2. “Sve Po Spisku” (“Nocturne magazine”, 2012.)
3. “U Raskoraku” (“Slušaj Najglasnije“, 2015.)
4. “Slika i Neprilika” (“R’n’R Records”, 2018.)


Autor: Nikola Radišić

Podeli na društvenim mrežama:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *