Zoran Stanić i Sky Wings

Categories Istorija inđijskog rokenrola, NAJVAŽNIJEPosted on

“Sky Wings” je bend iz Inđije, koji su 2008. godine, u osmom razredu osnovne škole, osnovali Zoran Stanić i Nemanja Vukoje, sa jednom jedinom idejom – da sviraju i zabavljaju se. Kao školski bend bili su zanimljivi drugarima iz klupa, ali su svojim talentom veoma brzo privukli pažnju i malo starije publike u gradu.

Do preokreta dolazi 2010. godine kada, još uvek maloletni, odlaze na takmičenje sarajevske OBN televizije “Rat bendova”, na kome osvajaju deseto mesto. To ih je samo motivisalo da nastave dalje da sviraju i vežbaju, pa povremeno sviraju obrade stranih i domaćih hard-rok hitova po klubovima i kafićima u Inđiji i okolini.

Ključno za karijeru benda bilo je takmičnje pevača “Prvi glas Srbije” 2012. i 2013. godine, na kome je učestvovao Zoran. Te sezone pobedu je odnela Mirna Radulović (u finalu je bila sa Sarom Jovanović i Nevenom Bozović), a Zoran je ispao u polufinalu, tako što je dobio manje glasova od “Sare Jo”. Ipak ogroman broj ljudi je moralnim pobednikom smatrao upravo Zorana.

Učešće na takmičenju dalu je Zoranu mnogo veću vidljivost, što je on pokušao da iskoristi promovišući bend, koji je sve češće nastupao po imenu “Zoran Stanić i Sky Wings”.

Nastupali su u sastavu:
Zoran Stanić (vokal, gitara),
Nemanja Vukoje (klavijature, prateći vokal),
Dejan Milinović (bas gitara),
Slavko Živković (bubnjevi) i
Nikola Bekut (gitara).

U skladu sa ugovorom koji je imao sa organizatorima takmičenja, ali i zahvaljujući rastućoj popularnosti, Zoran je i bez benda nastupao širom Srbije, kao pevač, dodatno gradeći rastuću bazu obožavalaca.

U novembru 2013. godine bend ulazi u studio snima prvu pesmu “Zatvori oči”, a naredne godine još jednu “Nestvarna noć”.

Sa željom da žive od muzike, Zoran i ostali članovi benda shvataju da, kao i mnogi drugi lokalni rokenrol muzičari, moraju da se preorjentišu. Ublažavaju i komercijalizuju svoj stil i ulaze u vode takozvanog folk-popa, na kome su već dominirali Amadeus Bend, Tropiko Bend i slične grupe, svirajući komercijalnu fuziju folk, pop i rok muzike.

Bend zvanično prestaje sa radom 2015. godine.

N. Radišić

Podeli na društvenim mrežama:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *