• „16 dana aktivizma protiv nasilja prema ženama“ u Novom Sadu

  Niz dešavanja priređuje se na Univerzitetu u Novom Sadu povodom „16 dana aktivizma protiv nasilja prema ženama“, globalne kampanje tokom novembra i decembra.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  „16 dana aktivizma protiv nasilja prema ženama“ u Novom Sadu

  Kampanja obuhvata četiri važna međunarodna datuma: Međunarodni dan protiv nasilja prema ženama 25. novembar, Svetski dan borbe protiv side 1. decembar, Međunarodni dan osoba sa invaliditetima 3. decembar, Godišnjicu Montrealnog masakra 6. decembar i Međunarodni dan ljudskih prava 10. decembar.

  U četvrtak, 23. novembra u 18 sati održava se onlajn panel „Zakon i femicid – komparativni prikaz zakonskih rešenja i sistemskih odgovora i regiji“. Učestvuju Kosana Beker, Maja Raičević, prof. dr Maja Munivrana i dr Nermin Šehović.

  U ponedeljak, 27. novembra u 18 časova biće razgovor sa studentima i studentkinjama o seksualnom nasilju. Održaće se u svečanoj sali Filozofskog fakulteta, a razgovor će voditi Biljana Stepanov iz Centra za žrtve seksualnog nasilja.

  Biće reči o tome koji su to mehanizmi prevencije, kakav je zakonski okvir, kako funkcioniše Centar za žrtve i pokretanje sudskog postupka, gde se može dobiti psihološka podrška i ostale teme.

  Detalji o svim dešavanjima dostupni su OVDE .

   

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina