„16 dana aktivizma protiv nasilja prema ženama“ u Novom Sadu

Niz dešavanja priređuje se na Univerzitetu u Novom Sadu povodom „16 dana aktivizma protiv nasilja prema ženama“, globalne kampanje tokom novembra i decembra.

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
„16 dana aktivizma protiv nasilja prema ženama“ u Novom Sadu

Kampanja obuhvata četiri važna međunarodna datuma: Međunarodni dan protiv nasilja prema ženama 25. novembar, Svetski dan borbe protiv side 1. decembar, Međunarodni dan osoba sa invaliditetima 3. decembar, Godišnjicu Montrealnog masakra 6. decembar i Međunarodni dan ljudskih prava 10. decembar.

U četvrtak, 23. novembra u 18 sati održava se onlajn panel „Zakon i femicid – komparativni prikaz zakonskih rešenja i sistemskih odgovora i regiji“. Učestvuju Kosana Beker, Maja Raičević, prof. dr Maja Munivrana i dr Nermin Šehović.

U ponedeljak, 27. novembra u 18 časova biće razgovor sa studentima i studentkinjama o seksualnom nasilju. Održaće se u svečanoj sali Filozofskog fakulteta, a razgovor će voditi Biljana Stepanov iz Centra za žrtve seksualnog nasilja.

Biće reči o tome koji su to mehanizmi prevencije, kakav je zakonski okvir, kako funkcioniše Centar za žrtve i pokretanje sudskog postupka, gde se može dobiti psihološka podrška i ostale teme.

Detalji o svim dešavanjima dostupni su OVDE .

 

 

 

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Vojvodina

U Vojvodini porast stope nezaposlenosti

Broj zaposlenih u Srbiji na kraju trećeg kvartala ove godine iznosio je 2.888.500, dok je broj nezaposlenih 285.700, pokazuju podaci koje je objavio Republički zavod za statistiku.

Uručeni sertifikati „Najbolje iz Vojvodine“

Tri vinarije, manifestacija „Tur d Fruška“ i „Ravno Selo“ Film festival u organizaciji Lazara Ristivskog nalaze se među dobitnicima priznanja „Najbolje iz Vojvodine“.

Energetska sanacija javnih zgrada po Vojvodini

Na sedam javnih objekata na teritoriji AP Vojvodine, ukupne površine 11.500 kvadratnih metara, počeli su radovi na energetskoj sanaciji, za koje je obezbeđen novac iz pokrajinskog budžeta.