• 24. Susreti bibliografa 15. novembra 2024. godine u inđijskoj biblioteci

  Odbor Susreta bibliografa u spomen na dr Georgija Mihailovića, na sednici održanoj 16. aprila 2024. godine, u Narodnoj biblioteci „Dr Đorđe Natošević“ u Inđiji, odlučio je da 24. Susreti bibliografa budu održani 15. novembra 2024. godine, u Velikoj sali Кulturnog centra u Inđiji.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  24. Susreti bibliografa 15. novembra 2024. godine u inđijskoj biblioteci

  Kako se navodi u saopšteju inđijske biblioteke, članovi Odbora Susreta bibliografa saglasili su se da se raspiše Javni poziv za dostavljanje prijava radova za učešće na 24. Susretima bibliografa u spomen na dr Georgija Mihailovića. Naučne i stručne radove iz oblasti bibliografije zainteresovani autori dostavljaju najkasnije do 30. septembra 2024. godine, u potpunosti pridržavajući se Uputstva autorima Zbornika radova Susreti bibliografa u spomen na dr Georgija Mihailovića.

  Članovi Odbora Susreta bibliografa u spomen na dr Georgija Mihailovića jednoglasno su se saglasili da se raspiše Кonkurs za Nagradu „Dušan Panković“. Nagrada „Dušan Panković dodeljuje se pojedincima za izuzetna ostvarenja u oblasti srpske bibliografije i ima za cilj afirmisanje i promovisanje bibliografije, ukazivanje na njenu ulogu i značaj u kulturi, nauci i društvu uopšte. Pravo predlaganja kandidata za Nagradu imaju pojedinci, biblioteke i ostale ustanove i organizacije iz oblasti kulture i nauke. – navodi se u saopštenju.

  Susreti bibliografa u spomen na dr Georgija Mihailovića su stručno-naučni skup posvećen teorijskim i praktičnim aspektima bibliografije. Susreti bibliografa neguju uspomenu na dr Georgija Mihailovića, istaknutog srpskog bibliografa. Ciljevi Susreta bibliografa su afirmisanje teorije, istorije i prakse bibliografije, isticanje suštine i značaja bibliografije, kao izvora informacija i pretpostavke bavljenja naukom, te apostrofiranje mesta, uloge i važnosti bibliografskog rada sa istorijskog, nacionalnog, kulturnog i naučnog aspekta.

  Organizator i domaćin Susreta bibliografa je Narodna biblioteka „Dr Đorđe Natošević” u Inđiji. Prvi skup održan je 1983. godine i ove godine održava se dvadeset četvrti put.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura

  Inđija: 14,7 miliona dinara za kulturu

  Komisija za izbor projekata u kulturi, a na predlog predsednika opštine Inđija, donela je odluku da dodeli ukupno 14.690.000,00 dinara udruženjima sa teritorije opštine Inđija koja su […]