• Administratori Fejsbuk stranice Opštine Inđija – majstori propagande

  Ispod objave na zvaničnoj Fejsbuk stranici Opštine Inđija „Inđija ponovo piše ekonomsku istoriju, iz Kine stigao prvi teretni vagon“ građani su ostavljali komentare „vratite nam stajalište“ , samo par minuta nakon objavljivanja komentara ispod objave, administratori Fejsbuk stranice sakrili su komentare koji im ne odgovaraju. Administratori su sakrili sve komentare jer su se svi odnosili na povratak stajališta.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Administratori Fejsbuk stranice Opštine Inđija – majstori propagande
  Foto: IN Medija

  Na vest o manifestaciji proslave prolaska teretnog voza iz Kine u Inđiji, građani Inđije su reagovali  komentarima #vratitenamvoz #vratitenamstajalište i #čortanovci. Svi komentari su se odnosili na povratak stajališta Čortanovcima a ni jedan komentar pohvale za proslavu „prolaska teretnog voza kroz Inđiju a iz Kine“.

  Samo par minuta nakon komentarisanja administratori Opštinske Fejsbuk stranice sakrili su komentare, sve. Međutim, zanimljivo je pored gašenja javne reči postove lokalne samouprave „lajkuju“ agencije i javna, preduzeća kao i stranica „Sistem 48“, članovi SNS, šef Kabineta opštine Inđija i odbornici vladajuće većine.

  Moderatori iskrivljene slike realnosti upućenu javnosti (administratori Fejsbuk stranice Opština Inđija) su u poslednjih mesec dana obmanuli javnost neistinitim izveštavanjem. Unazad godina nemoguće je prebrojati količinu plasiranih neistina u cilju zavaravanja javnosti.

  Podsetimo, na Fejsbuk stranici kao i na oficijalnom sajtu opštine Inđija se 19. marta pojavio uradak u kom se insinuira da se predsednik opštine Inđija Vladimir Gak obratio zvanicama prilikom postavljanja kamena temeljca za japansku fabriku JFE Šođi Srbija u Inđiji, a nije.

  Na manifestaciju postavljanju kamena temeljca za novu japansku fabriku JFE Šođi Srbija u Inđiji IN Medija nije pozvana ali događaj je u uživo prenusu emitovala televizija Tanjug. Na snimku se jasno vidi da predsednik opštine Vladimir Gak nije imao priliku da bilo šta kaže o investiciji za koju tvrdi da je rezultat njegovog napora. Vladimir Gak je imao priliku da dobije lopatu i grumen inđijske zemlje baci na gomilu zemlje koja predstavlja kamen temeljac.

  Vladimir Gak predsednik opštine Inđija kome drugi mandat na tom mestu ulazi u završnicu, nije bio upitan ni prilikom davanja izjava za medije  nakon ceremonije, što ga nije omelo da građanima Inđije nakon što su zvanice otišle stvori potpuno pogrešnu sliku.

  Naime lokalni portali objavili su video izjavu predsednika Gaka u kojoj i on stoji za govornicom za kojom su pre njega govorili uvaženi gosti. Izjava je snimana iz blizine gde se ne vidi da je događaj odavno gotov. Slika je pokazivala iskrivljenu stvarnost ali je ton “odao” Vladimira Gaka gde u praznoj sali odzvanja njegov glas. Uživo emitovana ceremonija i video zapis kojim se informišu građani u potpunoj su suprotnosti.

  U istom ambijentu, sam, predsednik opštine je šetao po gradilištu i izvestio jevnost da je Inđija “centar sveta” i pozvao se na reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića iz obraćanja na ceremoniji jer njegove reči tamo nisu bile omogućene da se čuju.

  Medijska iluzija ne prestaje u gore pomenutim primerima, lokalna samouprava na svojoj Fejsbuk stranici još jednom kroz montiran video materijal javnosti predstavlja nepostojeći govor zvanicama na ceremoniji. U video uratku se jasno vidi i čuje da predsednik opštine Inđija izjavu daje nakon što su zvanice otišle, u kadru se vidi i mikrofon medija sa kog se „kupi“ ton dok su mikrofoni sa govornice isključeni i služe kao scenografija.

   

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  InfinitUm program od septembra u Inđiji

  Od septembra u Inđiji počinje sa radom nov domaći program za decu koji se bavi intelektualnim, socijalnim i emotivnim razvojem […]