• Akcija besplatnih pregleda Crvenog krsta Inđija

  Na Trgu kod Pošte u Inđiji danas su volonteri Crvenog krsta Inđija u okviru IPA projekta „Zdravo starenje“ najstarijim inđinčanima vršili besplatne preglede.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Akcija besplatnih pregleda Crvenog krsta Inđija
  Foto: IN Medija

  Najstariji inđinčani danas su imali priliku da besplatno, bez zakazivanja i dugog čekanja provere krvni pritisak, nivo holesterola, šećera i kiseonika u krvi. Meranja su vršili obučeni volonteri Crvenog krsta Inđija koji su obučeni u okviru IPA projekta „Zdravo starenje“.

  -Kroz isti projekat obezbeđena je kompletna aparatura potrebna za sva merenja. Ova akcija biće sprovedena još jednom u centru Inđije tokom aprila. Planiramo i posete selima 3 ili 4 puta godišnje sa tom razlikom što tada neće biti moguće meriti nivo holesterola u krvi iz razloga što su „trakice“ jako skupe a to Crveni krst ne može isfinansirati. – kazala je za IN Medija sektretarka Crvenog krsta Inđija Mirela Sedlan.

  U okviru današnje akcije kontrolu navedenih parametara izvršilo je 72 zainteresovanih, statistika kaže da od toga samo je samom jedan građanin imao povišen krvni pritisak a nekolicini je predočeno da se jave izabranom lekaru zbog uvećanih vrednosti.

  Iz ove organizacije kažu da je interesovanje građana bilo veće od količine repromaterijala i iz tog razloga je akcija trajla kraće od planiranog vremena.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Javna rasprava o rebalansu budžeta od 27. aprila

  U ponedeljak, od 10 sati, održaće se sednica Opštinskog veća na kojoj će većnici doneti Zaključak o sprovođenju javne rasprave o Nacrtu Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine […]