• Analizom procenjeno da je na dočeku Si Đinpinga bilo između 6.000 i 7.000 hiljada ljudi

  Na dočeku kineskog predsednika Si Đinpinga iza Palate Srbija bilo između 6.000 i 7.000 ljudi.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Analizom procenjeno da je na dočeku Si Đinpinga bilo između 6.000 i 7.000 hiljada ljudi
  Foto: Arhiv javnih skupova

  Arhiv javnih skupova je, analizom vlastitog materijala snimljenog na licu mesta, procenio da je na dočeku koji je juče organizovan za kineskog predsednika Sija Đinpinga iza Palate Srbija bilo između 6.000 i 7.000 ljudi.

  -Iako je ovaj prostor mogao da primi mnogo više, stiče se utisak da ovog puta nije uložen ni približno jednak napor prilikom dovođenja organizovanih grupa kao na nekim ranijim javnim skupovima u organizaciji SNS. Prethodnih godina se pokazalo da vladajuća stranka ima logističke kapacitete koji mogu omogućiti dovođenje blizu 50.000 ljudi iz cele Srbije na javne skupove procenjene kao posebno bitne. – navodi se u analizi Arhiva javnih skupova.

  Foto: Arhiv javnih skupova

  Oni dalje ističu da ako se doček kineskog predsednika uporedi sa dočekom Vladimira Putina u januaru 2019. godine, kada je na prostor oko Hrama Svetog Save dovedeno između 35 i 40 hiljada ljudi, primetno je da je za Sija Đinpinga uložen pet do šest puta manji napor.

  -Ostaje nepoznato da li je ovaj nesrazmer nastao kao posledica nekih bezbednosnih razloga, predizborne preopterećenosti stranke ili nečeg drugog, ali ako je suditi po organizaciji mitinga dobrodošlice, prijateljstvo s Kinom deluje mnogo manje čelično od prijateljstva s Rusijom.- zaključuje se u saopštenju.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Napadnit novinar Radara Vuk Cvijić

  Vuk Z. Cvijić, novinar Radara, fizički je napadnut danas na ulici u centru Beograda. Njega je pesnicom u glavu udario urednik Srpskog telegrafa Milan Lađević kojeg je sreo u Kosovskoj […]