• Arhiv javnih skupova: Svesrpski sabor najveći politički skup u 2024.

  Ovo je bio do sada najveći politički skup na otvorenom koji je održan ove godine u Beogradu, nešto posećeniji i od dočeka kineskog predsednika Si Đinpinga

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Arhiv javnih skupova: Svesrpski sabor najveći politički skup u 2024.
  Foto: Arhiv javnih skupova

  Arhiv javnih skupova je uradio procenu posećenosti svečanog programa Svesrpskog sabora na Trgu Republike.

  Iz Arhiva javnih skupova napominju da nemaju podatke o tome koliko ljudi je ukupno dovedeno u Beograd na ovaj događaj, niti koliko ih je bilo prisutno tokom različitih delova programa, ali urađena je procena zatečenog stanja na Trgu Republike u subotu oko 17.25 sati.

  -U tom trenutku, građani i učesnici folklornog programa su pokrivali površinu od blizu 5.300 kvadratnih metara, prosečnom gustinom od oko 1,3 čoveka po kvadratnom metru. To znači da se na vrhuncu kulturno-umetničkog programa ispred bine ukupno nalazilo blizu 7.000 ljudi, uključujući i učesnike tog programa. – navodi se u saopštenju Arhiva javnih skupova.

  Već i sam izbor Trga Republike kao mesta događaja sugerisao je da ovaj put nije postojala ambicija za organizovanjem posebno velikog mitinga. I pored toga, ovo je bio do sada najveći politički skup na otvorenom koji je održan ove godine u Beogradu, nešto posećeniji i od dočeka kineskog predsednika Si Đinpinga, zaključuje se u saopštenju.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija