• Arhiva javnih skupova: Na protestu ispred RTS između 1800 i 2000 ljudi

  Na protestnom skupu koji je juče organizovalo udruženje Kreni-Promeni zbog izveštavanja Javnog servisa o planovima za eksploataciju litijuma u Srbiji, ispred zgrade RTS-a u Takovskoj ulici okupilo se između 1.800 i 2.000 građana.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Arhiva javnih skupova: Na protestu ispred RTS između 1800 i 2000 ljudi
  Foto: Arhiva javnih skupova

  Arhiva javnih skupova saopštila je da je podatak, da je protestu učetvovalo od 1800 do 2000 ljudi,  dobijen je brojanjem prisutnih na seriji fotografija raznih delova prostora koji su zauzeli demonstranti, a koje je Arhiv javnih skupova snimio između 19.30 i 19.40  sati.

  Ovo je bio treći najbrojniji protest održan u Beogradu od početka ove godine, posle komemoracije Oliveru Ivanoviću 16. januara i protesta ispred Ustavnog suda 26. januara.

  Protest kampanje Kreni-promeni  organizovan je kako bi građani protestovali zbog nezadovoljstva načinom na koji Javni servis izveštava o namerama za iskopavanje litijuma u Srbiji. Nakon govora organizatora, kolona građana uputila se ka Generalštabu, zbog najave prodaje te zgrade, srušene tokom NATO bombardovanja, američkim investitorima, gde je protest i završen.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Napadnit novinar Radara Vuk Cvijić

  Vuk Z. Cvijić, novinar Radara, fizički je napadnut danas na ulici u centru Beograda. Njega je pesnicom u glavu udario urednik Srpskog telegrafa Milan Lađević kojeg je sreo u Kosovskoj […]