• BIRODI: Agencija formirala predmet o zavisnom položaju poslanika u odnosu na Vučića

  BIRODI je objavio da je, na osnovu njihove ranije prijave, Agencija za sprečavanje korupcije formirala predmet o zavisnom položaju poslanika SNS u odnosu na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  BIRODI: Agencija formirala predmet o zavisnom položaju poslanika u odnosu na Vučića

  Biro za društvena istraživanja (BIRODI) je pozvao Agenciju za sprečavanje korupcije da pre donošenja odluke organizuje konsultativni proces sa domaćim stručnjacima, pre svega članovima Saveta za borbu protiv korupcije, kao i sa međunarodnim ekspertima uključujući i GRECO stručnjake.

  Kako su naveli, radi se o odluci koja ima suštini uticaj na integritet Skupštine Srbije.

  Biro za društvena istraživanja je izradio grafički prikaz zarobljavanja Skupštine Srbije (neposredno) i regulatornih tela (posredno) od strane predsednika republike. U vezi ovog slučaja BIRODI se obratio i GRECO – telu Saveta Evrope za borbu protiv korupcije sa predlogom da u skladu sa pravilom 34 sprovede vanrednu evaluciju u oblasti sukoba interesa i integrita antikorupcijskih tela. – stoji u saopštenju.

  BIRODI je ranije podneo prijavu u kojoj se navodi da je davanjem imena izbornoj listi na kojoj su bili kandidati za poslanike ispred SNS i aktivnim uključivanjem u izbornu kampanju, Vučić stavio izabrane poslanike u zavisan položaj čime je kako su dodali, prekšen član 40 zakona o sprečavanju korupcije.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Beograd prodao udeo u Lasti?

  Paket akcija Saobraćajnog preduzeća Lasta prodat je danas na Beogradskoj berzi za 560 dinara po akciji, odnosno za ukupno 145,26 miliona […]