• Branislav Nedimović ponovo gradonačelnik Sremske Mitrovice

  Početkom avgusta za gradonačelnika Sremske Mitrovice biće izabran Branislav Nedimović.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Branislav Nedimović ponovo gradonačelnik Sremske Mitrovice
  Foto: 021.rs

  Kako piše Dnevnik, nekadašnji ministar poljoprivrede i donedavni potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije, koji je i ranije tokom svoje političke karijere bio na funkciji gradonačelnika Sremske Mitrovice, glavni je kandidat za prvog čoveka ovog sremskog grada.

   Branislav Nedimović rоđеn je 1977. gоdinе u Srеmskој Mitrоvici. Оsnоvnu škоlu i gimnаziјu zаvršiо је u rodnom grаdu. Diplomirao је nа Prаvnоm fаkultеtu u Nоvоm Sаdu.

  Bio je član je Demokratske stranke Srbije i na izborima 2003. gоdinе izаbrаn је zа nаrоdnоg pоslаnikа sa te liste. I na narednim izborima, 2008. godine, biran je za Narodnu skupštinu, ali je na lokalnim izborima pobedio u trci za mesto grаdоnаčеlnikа Sremske Mitrovice, pa se odlučio za tu funkciju. DSS je napustio 2008. zbog neslaganja sa politikom stranke. Bio je aktivan u Pokretu „Mitrovica evropska regija“ koji je 2009. potpisao tehničku saradnju sa DS u Pokrajini.  Krajem 2010. godine pristupio je Demokratskoj stranci, ali ga lokalni odbor nije primio u svoje redove. 

  Funkciju gradonačelnika Sremske Mitrovice obavljao je od 2008. godine do aprilskih izbora 2016. Inače, kada je izabran na tu funkciju bio je najmlađi gradonačelnik u zemlji.

   Član je Predsedništva SNS od 2016. godine. Potpredsednik je i Upravnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni i ekonomski razvoj.

   Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine postao je u avgustu 2016. Na toj funkciji bio je do oktobra 2022. godine. 

   Početkom 2023. nije skrivao ambicije da postane predsednik Fudbalskog saveza Srbije. 

  Nakon izbora Džajića za predsednika Fudbalskog saveza Srbije, Nedimović je postao potpredsednik, a onda je odlučeno da će u slučaju odsustva Džajića njega zamenjivati upravo Nedimović.

  U međuvremenu, Mitrovčani su u utorak dobili predsednika Skupštine grada, a na tu poziciju izabran je nekadašnji gradonačelnik Vladimir Sanader, dok je zamenik Stefan Vučić, dosadašnji zamenik direktora Muzeja Srema.

   Pored ovih imenovanja, i u drugim vojvođanskim opštinama je nastavljeno konstituisanje skupština opština ili gradova, kao i izbori čelnika. U svim opštinama i gradovima za najviše čelnike biraju se kadrovi SNS-a. 

  Za predsednika opštine Irig po drugi put je izabran Tihomir Stojaković, a za njegovog zamenika Miodrag Bebić.

   U Staroj Pazovi je po četvrti put za predsednika opštine izabran Đorđe Radinović, dok će predsednica Skupštine opštine biti Nataša Eror, a njena zamenica Nikolina Brdar Vorkapić.

   

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srem

  Pećinci: Uhapšen zbog više teških krađa

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pećincima, uhapsili su Z. J. (2000) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio više krivičnih dela teška […]