• Brnabić: Dve preporuke ODIHR-a već ispunjene

  Premijerka Ana Brnabić upoznala je danas ambasadore zemalja Kvinte i ambasadorom Evropske unije u Srbiji sa svim što je do sada urađeno na implementiranju preporuka ODIHR za unapređenje izbora.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Brnabić: Dve preporuke ODIHR-a već ispunjene
  Foto: 021.rs

  Brnabić je rekla da su „dve preporuke već ispunjene, da se na ostalima radi“, kao i da je misija ODIHR pozvana da posmatra i nove beogradske izbore, ali je „predočila ambasadorima da većinu preporuka ODIHR mora da sprovede parlament“, navodi se u saopštenju.

  Ona se ambasadorima „zahvalila na odličnoj saradnji koju su imali u prethodnim godinama, tokom njenog predsedavanja Vladom Srbije“ i izrazila nadu da će „dobru saradnju nastaviti i u budućnosti, sa narednom Vladom, kao i sa njom lično“.

  Brnabić je upoznala ambasadore da će do izbora nove vlade, sadašnju tehničku vladu voditi prvi potredsednik Ivica Dačić.

  Ambasadori su čestitali Brnabić na tome što je Srbija dobila predsedavanje Globalnim partnerstvom za veštačku inteligenciju, navdoi se u saopštenju.

  Sastanku su prisustvovali ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, Kristofer Hil, ambasadorka Nemačke Anke Konrad, ambasador Francuske Pjer Košar, ambasador Italije Luka Gori, ambasador Velike Britanije Edvard Ferguson i ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuel Žiofre.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI