• Brnabić: Izmene Zakona o jedinstvenom biračkom spisku su na štetu građana

  Predsednica Skupštine Srbije i potpredsednica SNS Ana Brnabić rekla je da nedavno usvojene izmene Zakona o jedinstvenom biračkom spisku, „idu na štetu“ građana.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Brnabić: Izmene Zakona o jedinstvenom biračkom spisku su na štetu građana
  Foto: 021.rs

  Ona je objasnila da će građani koji su promenili prebivalište posle 3. jula prošle godine „morati da se maltretiraju i glasaju na bivšem biračkom mestu“.

  Pritom, procene su da oko 12.500 građana neće moći da ostvari svoje biračko pravo jer su izbori u lokalnim sredinama u kojima su pre 3. jula bili prijavljeni završeni. – istakla je Brnabić gostujući na Kurir televiziji.

  Ona je dodala i da su beogradski i lokalni izbori koji će se održati 2. juna izuzetno značajni.

  Ovi izbori su odlučujući za to da li ćemo ispuniti ono što smo zacrtali do 2027. godine i što smo obećali, a to su veće plate, veće penzije, to je ekonomski rast. – rekla je Brnabić.

  Predsednica Skupštine je istakla i da će Srbija nastaviti da se bori protiv usvajanja Rezolucije o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama.

  Nisam optimista, ali borićemo se, i sponzorima i kosponzorima te Rezolucije neće biti lako. Naravno, najviše u toj borbi daje predsednik Vučić. – kazala je Brnabić.

  Ona je dodala da bi na glasanju u UN moglo da dođe do apsurdne situacije da bude više onih koji su uzdržani i koji su glasali protiv a da rezolucija opet bude usvojena.

  -Sponzori i kosponzori te rezolucije su zahtevali da se računaju samo glasovi onih koji su glasali. Zbog toga bi i mogli da dođemo u takvu situaciju. – objasnila je Brnabić.

  Dodala je da joj nije jasno zašto se sada insistira na usvajanju rezolucije koja je predložena bez konsultacija i pripremana u najvećoj tajnosti.

  Predsednik Vučić je objasnio to. Cilj usvajanja rezolucije je da bi Bosna i Hercegovina mogla da zahteva nadoknadu štete od Srbije, da bi našem narodu bila nametnuta politička i moralna kvalifikacija i da bi mogla da bude ukinuta Republika Srpska. – ukazala je Brnabić.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Napadnit novinar Radara Vuk Cvijić

  Vuk Z. Cvijić, novinar Radara, fizički je napadnut danas na ulici u centru Beograda. Njega je pesnicom u glavu udario urednik Srpskog telegrafa Milan Lađević kojeg je sreo u Kosovskoj […]