• Brnabić: Lista SNS bi mogla da se zove „imenom jednog Srbina – Aleksandra Vučića“

  Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da bi bilo fer da lista ujedinjene opozicije na ponovljenim beogradskim izborima nosi naziv „Nasiljem protiv Srbije – Šider, Šenah i Mihael Rot“.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Brnabić: Lista SNS bi mogla da se zove „imenom jednog Srbina – Aleksandra Vučića“
  Foto: 021.rs

  Dodala je i da bi bilo fer da se lista oko Srpske napredne stranke zove „imenom jednog Srbina – Aleksandra Vučića“.

   „To je osnovna razlika između naših lista„, rekla je Brnabić novinarima u Kruševcu, posle polaganja kamena-temeljca za Naučno-tehnološki park.

  Brnabić je rekla da je svuda u svetu normalno da predsednik države „pozajmi“ svoje ime listi koju želi da podrži i da nikome nije bio problem kada je bivši predsednik Srbije Boris Tadić pozajmljivao Demokratskoj stranci svoje ime, a sada je to odjednom nedemokratski.

  Nije to do demokratije, to je do toga da oni znaju, kao što su rekli u Briselu i Strazburu, da ne mogu da pobede nijednu listu ako ta lista nosi ime Aleksandar Vučić. Ako nekoga ne možete da pobedite, onda ga vi diskvalifikujete rekla je Brnabić.

  Komentarišući izjavu odbornika liste „Mi – glas iz naroda“ Borislava Antonijevića da su podlegli pritiscima sa Zapada i da se zbog toga ide na nove izbore u Beogradu, Brnabić je rekla da joj je neverovatno da je to rekao neko sa liste koja nije želela koaliciju sa SNS.

   -Nisam sigurna šta taj čovek želi da kaže, pošto nisu hteli da daju većinu, pošto ne bi bilo fer da smo uzeli poslanike sa te liste koji su želeli da se pridruže. Kakav pritisak sa Zapada? Mi smo imali većinu. Upravo zbog principijalne politike – da politika nije matematika, na eksplicitnu molbu predsednika Vučića, mi kao Predsedništvo SNS smo doneli odluku da idemo na izbore – rekla je Brnabić. 

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija