• Brnabić sa direktorom Toyo Tires: Japanske kompanije uvek dobrodošle

  Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa generalnim direktorom japanske kompanije „Toyo Tires“ Takašijem Šimicuom.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Brnabić sa direktorom Toyo Tires: Japanske kompanije uvek dobrodošle

  Japanska kompanija „Toyo Tires Corporation“ je jedan od najvećih svetskih proizvođača automobilskih guma, osnovana 1945. godine.

  Premijerka je poručila da su japanske kompanije uvek dobrodošle i da kompanija „Toyo Tires“ može da računa na svaku vrstu podrške Vlade Republike Srbije, saopšteno je iz Vlade Republike Srbije.

  Brnabić je izrazila zadovoljstvo činjenicom da je ova japanska kompanija upravo u Srbiji osnovala svoj prvi proizvodni pogon sa sedištem u Inđiji.

  Prema njenim rečima, Srbija pojačano investira u razvoj i primenu veštačke inteligencije i IT tehnologija u industriji, što se pozitivno odražava na saradnju sa japanskim i svim svetskim kompanijama koje posluju u našoj zemlji.

  Generalni direktor Takaši Šimicu istakao je značajan napredak fabrike „Toyo Tires“ u Inđiji, koja je svečano otvorena 2022. godine, a vrednost investicije iznosila je skoro 400 miliona evra.

  On je preneo da ova fabrika može da se pohvali besprekornim kvalitetom proizvoda, koji se najviše izvoze na tržište Sjedinjenih Američkih Država, Kanade i Evropske unije.

  Takaši Šimicu je izrazio posebno zadovoljstvo povodom uspešne saradnje sa Univerzitetom u Novom Sadu, i najavio dodatna ulaganja i investicije u Srbiji.

  Sastanku je prisustvovao i ambasador Japana u Srbiji Imamura Akira.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija