• Cena rekonstrukcije trga skače, broj stabala opada

  Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak je u dva dana za redom dao dve dijametralno različite informacije na istu temu. Broj drveća koje će biti zasađeno na rekonstruisanom trgu „je 40“ izjavio je u četvrtak 16. maja dok je u petak 17. maja taj broj preko noći pao na 29 stabala. Pre svih izjava izmenio plan javnih nabavki gde se cena trga podiže sa 1,1 milion evra na 1,3 miliona evra a cena stručnog nadzora sa milion na 4 miliona dinara sa PDV.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Cena rekonstrukcije trga skače, broj stabala opada
  Foto: IN Medija

  Prilikom rekonstrukcije Trga Slobode porušeno je 7 stabala, stabla su rušena bagerom a da prilikom predstavljanja projekta nije najavoljeno uklanjanje. Nakon burne reakcije javnosti oko divljačkog lomljenja višedecenijskih stabala odlazeći predsednik opštine Vladimir Gak je nakon tri dana javnosti objasnio da je projektom to planirano.

  Gostujući u emisiji Danijele Romandić „Tema“ na Sremskoj Televiziji Gak je izjavio da će trg biti namodrniji u okruženju i na ponos celoj Inđiji.

  – Da bih odmah rekao, pre nego što pitate, ako ste uopšte hteli da pitate, po projektu je određen broj drveća koji je bio u parkiću našem u Inđiji morao je biti srušen da bi trg izgledao kao štoo je isprojektovan ali sa druge strane jedan broj drveća je ostao. Ali mi sadimo gotovo 40 novih stabala, to će stabla biti mnogo veća. I neka gledaoci zapamte šta sam rekao, ne idem ja nigde ako Bog da, pa ćemo za par godina videti. – kazao je Gak u četvrtak 16. maja.

  Broj planiranih stabala koja će biti posađena na trgu a po „nabavi i projektu“ sa 40 je preko noći pao na 29. Odlazeći predsednik Vladimir Gak je par sati nakon emisije izjavio da će broj stabala biti daleko manji.

  -Projektom je predviđeno 29 stabala prečnika 20 santimetara visine do 5 metara. To je ono što se odmah sadi i dok se to ne posadi trg neće biti otvoren ni pušten. Dakle to je ušlo u postupak javne nabavke i projektnu dokumentaciju. Jesmo uklonili pet ili šest stabala ali sadimo minimum 29, projektom jasno predviđenim.Građani ne treba da brinu da li će biti zelenila, da biće zelenila mnogo više puta nego što ga je bilo pre početka rekonstrukcije. – kazao je Vladimir Gak 17. maja.

  Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak je izmenom plana javnih nabavki od 15.maja 2024 godine isplanirao 34.000 evra za „Usluge stručnog nadzora na rekonstrukciji Trga Slobode“ za šta je prethodno planirano milion dinara sa PDV. U istom, izmenjnom planu javnih nabavki vidi se da je cena rekonstrukcije Trga sa 129,3 miliona dinara sa PDV podignuta na 143,6 miliona dinara odnosno 1,3 miliona evra. U dinarima preračunjato cena rekonstrukcije Trga podignuta je  14,3 miliona dinara.

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Stanje sa rezervama krvi nepromenjivo – na minimumu

  Crveni krst Inđija i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine sutra od 8 do 11 sati u inđijskom Domu zdravlja sprovešće još jednu redovnu akciju dobrovoljnog davalaštva krvi. Svi koji se odazovu […]

  Prodajna cena Energo Zelene sa 10,6 na 5,3 miliona evra

  Firmu za preradu životinjskog otpada iz Inđije država nije uspela da proda za 10,6 miliona evra, iako je zbog kršenja sopstvenih propisa, presudom međunarodne arbitraže, morala da je otkupi od […]

  Inđija sutra obeležava gradsku slavu

  Ove godine gradska slava Duhovi praznuje se 23. juna u Inđiji, dan ranije meštani Maradika obeležiće slavu dok beščani Duhove obeležavaju u ponedeljak 24. […]