• Čortanovčani: Autobusi ne saobraćaju, pokušali su da nam zamažu oči

  U ponedeljak 11.marta u 11 sati još jedan protest meštana Čortanovaca. Ovog puta organizatori najavljuju izložbu fotografija stanice kroz vreme. Istovremeno sa najavom još jednog, mirnog protesta, iz Čortanovaca stiže glas da obećani autobusi ka stanici nisu usklađeni sa voznim redom ni redovni.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Čortanovčani: Autobusi ne saobraćaju, pokušali su da nam zamažu oči
  Foto: Lana Šepelj Košarčić

  Meštani Čortanovaca i 11. marta protestvovaće ispred zgrade Opštine Inđija, ovog puta prtest će biti performans u okviru kog će biti postavljena izložba fotografija železnice u Čortanovcima. Osim izložbe fotografija najavljeno je i predstavljanje proizvoda meštanki i meštana Čortanovaca u cilju promocije potencijala sela.’

  Čortanovčani kažu da na sutrašnjem protestu ne očekuju razgovore sa predstavnicima lokalne samouprave nego im je cilj da pokažu šta Čortanovci nude.

  -Čortanovci će doći kod vas kad vi ne možete Čortanovcima – poručuju iz ovog sela.

  Oni ističu da „rešenje prevoza“ autobusima Laste nije rešenje pre svega jer su saobraćali samo četiri dana i nakon toga se sve vretilo na staro. Isto tako njihov zahtev nije izgradnja puta do mstanice Beška jer je maršuta skraćena za samo par stotina metara i da jedino rešenje koje priznaju jeste da se aktivira već postojeće stajalište Čortanovci.

  Predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak je za IN Medija 5.marta kazao da je nedopustivo da meštani Čortanovaca u svojim zahtevima očekuju od lokalne samouprave da private stav meštana da prevoznik Lasta ne daje usluge prevoza.

  Gak je kazao da razume zašto meštani insistiraju da prevoznik ne bude Lasta ali da meštani ne mogu da utiču na izbor prevoznika. Gak je ponovio da su zahtevi deo političke borbe, bez odgovora koje politike tačno.

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija