• Čortanovčani i danas okupljeni oko ideje povratka železničke stanice

  Zbor meštana Čortanovaca sa jednom tačkom dnevnog reda održan je i danas na prostoru nekadašnje železničke stanice u ovom selu. Sastanku su prisustvovali predsednik mesne zajednice ovog sela, opozicioni odbornici, inicijativa Kreni Promeni i organizatorka Lana Šepelj Kosarčić.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Čortanovčani i danas okupljeni oko ideje povratka železničke stanice
  Foto: Lana Šepelj Kosarčić

  Pokretačica inicijative za povratak stanice selu Lana Šepelj Kosarčić rekla je da  da je današnje okupljanje bilo osmišljeno da se skrene pažnja svim putnicima koji prolaze kroz Čortanovce postavljanjem transparenta.

  – Postavili smo  transparent “Vratite nam stanicu” kako bi svi putnici iz vozova koji prolaze videli naš apel, da bi se naša priča širila. – rekla je za IN Medija organizatorka Lana Šepelj Kosarčić.

  Na današnjem skupu bilo je znatno više meštana čortanovaca koji su očekivali da će se neko od pozvanih nadležnih pozivu I odazvati.

   -Niko se nije pojavio od onih kojima su pozivi upućeni, ali mi ne odustajemo. Čekamo odgovor Železnica Srbije i postoji ideja da se obratimo i predsedniku Vučiću. – kazala je Lana Šepelj Kosarčić za naš portal.

  Skup meštana Čortanovaca održaće se I iduće nedelje 25. februara od 11 sati kada će još jednom simboličnom akcijom meštani skrenuti pažnju na svoj problem.

  Sledeće nedelje u isto vreme se nalazimo (nedelja, 11h) i imamo radnu akciju:

  – Pravimo simboličnu zaštitnu barijeru (rampu) koja je tehnički uslov da se obnovi stajalište. Ako neće oni, napravićemo je mi. Donosimo trimere, džakove, rukavice, testere da sredimo stanicu jer je oronula i propala. Zarasla, a niko o njoj ne vodi računa. Imaćemo i muziku, kafu, čaj i malo ćemo se družiti. – najavila je ona.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Još jedna humanitarna akcija za Ljiljanu Kukić

  Humanitarna akcija prikupljanja novca za lečenje Ljiljane Kukić biće organizovana u subotu 20. aprila u inđijskom šetalištu od 8 do 13 sati. Ovog puta novac će biti prikupljan na humanitarnom […]