• Čortanovčani pozvani na sastanak u Ministarstvo, tema inicijativa za povratak železničke stanice

  Meštani Čortanovaca dobili su poziv na sastanak sa predstavnicima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture  povodom inicijative za vraćanje železničke stanice u Čortanovcima na brzok pruzi Beograd – Novi Sad. Sastanak je zakazan u isto vreme kad i protest Čortanovčana ispred istog ministarstva u ponedeljakk 18. marta od 11 sati.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Čortanovčani pozvani na sastanak u Ministarstvo, tema inicijativa za povratak železničke stanice
  Foto: IN Medija

  Poziv na sastanak sa predstavnicima meštana Čortanovaca stigao je juče od pomoćnice ministra za železnice i intermodalni transport Anite Dimovski i zakazan je za ponedeljak 18. Mart.

  U pozivu se navodi da je tema sastanka inicijativa građana za povratak železničke stanice Čortanovci.

  Uprkos ovakvom pozivu predsednik opštine Inđija je istog dana, kada je stigao poziv iz Ministarstva, kazao da je cela ideja politička te da se  protestima meštana Čortanovaca „šalje slika o Inđiji i Srpskoj naprednoj stranci kakvu niko ne želi“. On je istakao da je cilj da se iz Inđije pošalje slika koja pokazuje da niko ne želi većinsku SNS u Inđiji i da je u pitanju politički folklor.

  Sa druge strane meštani Čortanovaca od samog pokretanja inicijative pokušavaju da istaknu problem prevoza dece u školu, ljudi na posao, lose uslove za putnike iz tog mesta kao i apsolutno ignorisanje potreba meštana sela bez obzira na političku pripadnost.

  U nekoliko navrata građani su  pokušali da razgovaraju sa predstavnicima lokalne samouprave o svom problem i kategorički su odbijani. Poziv na razgovor u ministarstvo, kojim su nedvosmisleno “preskočeni” lokalni funkcioneri meštani shvataju kao negiranje stavova Vladimira Gaka i njegovih saradnika.

  -Odabrali smo pet predstavnika koji će na razgovor ići, uslovi su isti koje smo predali i predočili predstavnicima lokalne vlasti. Mi od svojih zahteva ne odustajemo isto tako ni borba neće prestati dok se zahtevi ne ispune. Nama ne trebaju obećanja, mi želimo rešenje.– kaže za IN Medija Lana Šepelj Košarčić.

  Meštani Čortanovaca se još jednom ograđuju od optužbi predsednika opštine Vladimira Gaka da je u pitanju politika jer prevoz treba svim meštanima bez obzira na političku, versku, polnu, starosnu i ekonomsku situaciju.

  -Koja god da je vladajuća struktura prisutna naši zahtevi su isti, pravo na dostojanstven život u selu. Mi smo pre svega ljudi  i takav tretman želimo.- poručuju iz Čortanovaca.

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  GG „Inđija i ti“ u akciji povodom Dana planete

  U susret današnjem Danu planete zemlje, preko 50 aktivista i aktivistkinja Grupe građana “Inđija i ti” u subotu 20. aprila očistilo je okolinu Jarkovačkog jezera i prikupilo 103 džaka […]

  Šta inđinčani očekuju od buduće vlasti

  Građani Inđije nakon lokalnih izbora, koji su zakazani za 2. jun, očekuju da naredna vlast reši probleme na koje su im građani ukazivali prethodnih godina. […]