• Čortanovčani u borbi za povratak železničke stanice

  Do sada je onlajn peticiju potpisalo preko 3000 ljudi, osim toga peticiju je moguće potpisati i u “papirnom obliku” na brojnim lokacijama u selu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Čortanovčani u borbi za povratak železničke stanice
  Foto: IN Medija

  Čortanovčani su sredinom oktobra pokrenuli onlajn peticiju preko sajta „Kreni promeni“ u kojoj pozivaju pre svega stanovnike Čortanovaca da podrže ideju vraćanja železničke stanice selu. Do sada je peticiju potpisalo preko 3000 ljudi, osim toga peticiju je moguće potpisati i u “papirnom obliku” na brojnim lokacijama u selu.

  Prilikom rekonstrukcije pruge Beograd – Novi Sad projektom je predviđeno ukidanje železničke stanice Čortanovci. Nakon 140 godina postojanja stanice stanovnici Čortanovaca ostali su bez železničke stanice koju nakon rekonstrukcje pruge “dele” sa beščanima. Za stanovnike oba mesta koji gravitiraju ka Novom Sadu, udaljena je oko 4 kilometra i nalazi se u atarima između dva sela. Osim udaljenosti i lose infrastrukture gradski prevoz za putnike nije usklađen sa redom vožnje vozova.

  Pored onlajn peticije starijem stanovništvu i onima koji nemaju pristup internetu omogućeno je potpisivanje peticije u papirnom obliku na sledećim lokacijama:

  Ambulanta Čortanovci

  JOX (na dve lokacije: Centar Čortanovica i Banstol – preko puta  crkve)

  Prodavnice „Nina“ Srednji breg

  Prodavnice STR Branka

  -Ideja je da se u ovu akciju uključe svi kojima je u interesu da Čortanovci dobiju ponovo svoju stanicu obzirom da je strateški važna za meštane. Čortanovčani više od jednog veka koriste prugu kao osnovnu saobraćajnu komunikaciju. Ukidanjem stanice nama je otežan pravoz na posao, deci u škole i na fakultete. Do sada je u papirnoj formi peticiju potpisalo 1000 ljudi a onlajn 3000 njih. – kaže za IN Medija Lana Šepelj jedna od pokretačica prikupljanja peticije.

  Pokretači peticije ističu da su obe peticije još uvek aktivne i pozivaju meštane Čortanovaca ali i vikendaše da se peticiji prključe kako bi omogućili lakši prevoz putnicima.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo