• Čortanovci: Naše selo je prljavo i treba nas

  Meštani Čortanovaca pridružili su se nacionalnoj kampanji čišćenja “Zavrni rukave” koja se sprovodi u nedelju, 24. marta, na teritoriji cele Srbije. Skup meštana zakazan je za nedelju 24. Mart od 9:30 sati ispred seoske ambulante.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Čortanovci: Naše selo je prljavo i treba nas
  Foto: IN Medija

  Meštani čortanovaca su pozvani preko Fejsbuk grupe „Čortanovci – Železnička stanica“ da se odazovu pozivu čišćenja sela u nedelju 24. marta

  -Poštovani članovi i dragi meštani, stajalište, za koje se borimo, nam je bliže za par koraka,  zato je potrebno da se što više nas uključi. Razgovarajte , pričajte, objašnjavajte, ukućanima komšijama, u prodavnici , na pijaci, gde god….potrebni smo jedni drugima. Kako smo kroz ovu našu borbu spojili lepo i korisno i očistili železnicku stanicu , kao i prostor oko nje…nastavljamo.Naše selo je prljavo i treba nas.- kaže se u pozivu.

  Iz organizacijje kažu da su za ovu akciju kese za smeće obezbedili u Mesnoj zajednici Čortanovci dok sve ostalo treba da ponesu meštani koji se priključuju akciji.

  -Očistićemo pored već postojećih kontejnera koje su postavili iz JKP “Komunalac”. Naime, i pored kontejnera koji su postavljeni vetar raznosi smeće na sve strane jer prostor na kom su kontejneri nije ograđen ili obezbeđen. Naše je da svoje selo držimo čistim, to ćemo ovom akcijom i uraditi. – kaže za IN Medija meštanin Čortanovaca Pavle Radosavljević.

  Redakciji IN Medija su se i ranije javljali Čortanovčani koji ukazuju na smeće koje se oko kontejnera nagomilava.

  -Ovo su Čortanovci, fudbalsko igralište. Sve pretvoreno u deponiju. Vetar i psi raznose okolo smeće. Više puta smo molili da se kontejneri izmeste odatle, ali nas niko ne čuje. – poručila je jedna meštanka Čortanovaca.

  JKP”Komunalac” je u nekoliko organizovanih akcija, mimo svojih redovnih aktivnosti, prošle godine organizovao čišćenje divljih deponija, vikend zona ali i smetlišta koja se formiraju u blizini zgrada.

  Ovo preduzeće je kontinuirano radilo na podizanju svesti građana o važnosti zaštite životne okoline i u nekoliko navrata apelovalo na građane da senn priključe čišćenju novoformiranih smetlišta.

  Lokalna samouprva krajem prošle godine saopštila je da je od šezdeset prijava do sada je donesena, ili procesuirana polovina rešenja o kažnjavanju građana koji neodgovornim ponašanjem doprinose stvaranju divljih deponija u opštini Inđija.

  Kamere koje su postavljene na kritičnim mestima u inđijskoj opštini omogućile da se ti građani identifikuju, i adekvatno kazne. Najkratičnije tačke u inđijskoj opštini su obodi vikend zona, kao što su lokacije Putareva kuća, Krčedinski breg, i ulaz u Slankamenačke vinograde.

  Podsetimo da su kazne za ovu vrstu prekršaja su 25 hiljada za fizičko lice, 75 hiljada za preduzetnike i 150 hiljada dinara za privredna društva.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  GG „Inđija i ti“ u akciji povodom Dana planete

  U susret današnjem Danu planete zemlje, preko 50 aktivista i aktivistkinja Grupe građana “Inđija i ti” u subotu 20. aprila očistilo je okolinu Jarkovačkog jezera i prikupilo 103 džaka […]

  Šta inđinčani očekuju od buduće vlasti

  Građani Inđije nakon lokalnih izbora, koji su zakazani za 2. jun, očekuju da naredna vlast reši probleme na koje su im građani ukazivali prethodnih godina. […]