• Ćuti u republičkom a kandiduje se i za lokalni parlament

  Narodna poslanica kandidat SNS –a za odbornika u SO Inđija.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ćuti u republičkom a kandiduje se i za lokalni parlament
  Foto: Opština Inđija

  Na izbornoj listi kandidata za odbornike koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke na trećem mestu je aktuelna narodna poslanica Dragana Radinović.

  Dragani Radinović je ovo drugi mandat u Narodnoj skupštini. Njen prvi mandat je obeležilo ćutanje jer se za četiri godine nije ni jednom javila za reč. Mesečno zarađuje 166.461,54 dinara.

  Biografija

  Rođena je 1976. godine. Živi u Inđiji, Krčedinu.Po zanimanju je inženjer prehrambene tehnologije.

  Od 2006. godine zaposlena je u preduzeću „Monus“ Zemun – „DIM“ Inđija u Sektoru kontrole kvaliteta, prvo kao prijemni kontrolor, a zatim kao šef prijemne kontrole.

  Pohađala je seminare iz oblasti primene sistema menadžmenta kvaliteta prema JUS ISO 9001 i SCS ISO/IEC 17025 i stekla diplomu Internog proveravača uz aktivno učestvovanje kao član tima za internu proveru celog preduzeća i akreditovane hemijske laboratorije preduzeća „Monus“.

  Članica je Srpske napredne stranke i poverenik MO Krčedin. Od 2016. do 2020. godine obavljala je funkciju zamenika predsednika opštine Inđija.

  Nakon parlamentarnih izbora održanih 21. juna 2020. godine po prvi put postaje narodna poslanica. Izabrana je sa izborne liste “Aleksandar Vučić – za našu decu”.

  Republički parlament

  Dragana Radinović je do sada dva puta bila narodna poslanica, u 12. sazivu, od 2020. do 2022. godine, i u 13. sazivu, od 2022. do 2023. godine.

  U 12. sazivu bila je članica Odbora za zaštitu životne sredine i Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost među polovima, i zamenica člana Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva. Tokom 12. saziva provela je 519 sati na redovnim skupštinskim zasedanjima, nije se obraćala u plenumu nijednom, takođe nijednom nije učestvovala u postavljanju poslaničkih pitanja, ni u traženju obaveštenja i objašnjenja. Učestvovala je u glasanju o 380 akta, i svaki put glasala “Za”.

  U 13. sazivu izabrana je za poslanicu kao 134. na listi Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve, i mandat joj je potvrđen 22.12.2022. U 13. sazivu bila je deo poslaničke grupe Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve, i zamenica člana Odbora za Kosovo i Metohiju i Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja.

  U 14. sazivu izabrana je za narodnu poslanicu kao 98. na listi Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane, mandat joj je potvrđen 06. februara 2024. godine.

  U 14. sazivu deo je poslaničke grupe ALEKSANDAR VUČIĆ – Srbija ne sme da stane.

  Prihodi

  Prema podacima Agencije za sprečavanje korupcije, Dragana Radinović kao članica Agencije za ruralni razvoj opštine Inđija dobija mesečnu nadoknadu od 20 hiljada dinara. Kao narodni poslanik, Radinović mesečno prima 140. 461,54 dinara.

  Ukoliko nakon predstojećih lokalnih izbora uđe u Skupštinu opštinu Inđija, kao odbornik, će primati dodatnih 15.000 dinara.

   

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika