• Čuvar šume na Fruškoj gori udavio povređenog srndaća? Preduzeće ispituje odgovornost zaposlenog

  Javno preduzeće „Nacionalni park Fruška gora“ istražuje odgovornost zaposlenog u čuvarskoj službi za uginuće srndaća na zaštićenom području.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Čuvar šume na Fruškoj gori udavio povređenog srndaća? Preduzeće ispituje odgovornost zaposlenog
  Foto: 021.rs

  Kako je objavilo Udruženje „Odbranimo šume Fruške gore“, dve planinarke zatekle su se na Fruškoj gori u ponedeljak ujutru kada je automobil naleteo na srndaća pored Paragovskog puta.

  Prema njihovim navodima, srndać je bio povređen, ali živ.

  Potom je, kako su njih dve rekle Udruženju „OŠFG“, čuvar Nacionalnog parka u njihovom prisustvu udavio povređenog srndaća.

  -Iako je dotični možda imao nameru da mu, u najboljem slučaju, kolokvijalno rečeno, ‘skrati muke’, mislimo da metodom davljenja to nikako nije mogao da postigne i da nije imao pravo da to radi, jer je životinja imala šansu da se odvede u veterinarsku ambulantu. – oglasio se i Građanski pokret Bravo o ovom pitanju.

  Iz javnog preduzeća „NP Fruška gora“ za 021.rs kažu da su preduzeli „sve pravne radnje i mere za utvrđivanje odgovornosti zaposlenog u Čuvarskoj službi – čuvara šume, a povodom uginuća povređenog srndaća“.

  U tom smislu izdat je nalog rukovodiocu Čuvarske službe da prikupi sve informacije, činjenice i navode, te da podnese izveštaj, radi pokretanja postupka pred nadležnim organima i disciplinske odgovornosti u preduzeću. – navodi se u odgovoru JPNP „Fruška gora“.

  U odgovoru koji potpisuje v. d. direktora preduzeća Živko Cvetković, zaključuje se da će preduzeti sve aktivnosti u skladu sa zakonom, ukoliko je njihov zaposleni odgovoran za uginuće životinje.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina

  Aurora Borelis zabeležena i iznad Bačke Topole

  Planeta Zemlja je od juče pod udarom jake geomagnetne oluje koju izazivaju erupcije na površini Sunca do kojih je došlo prethodnih dana, što je dovelo do pojave fenomena Polarne […]