• Dačić preuzeo MUP i građanima poželeo: Da što manje imate posla sa policijom

  Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić svečanom primopredajom preuzeo je danas dužnost od dosadašnjeg ministra Bratislava Gašića.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Dačić preuzeo MUP i građanima poželeo: Da što manje imate posla sa policijom
  Foto: MUP Srbije

  Kako prenosi 021.rs, Dačić je poželeo građanima da imaju što manje posla sa policijom, a prisutnim pripadnicima MUP-a rekao da je njegov cilj da MUP bude najbolje ministarstvo u Vladi Srbije.

  Šta su naši zadaci, to znate, da obezbedimo sigurnost, bezbednost, stabilnost zemlje, da čuvamo ustavni poredak, bespoštedna borba protiv kriminala, ali i sve drugo što spada u delokrug rada Ministarstva unutrašnjih poslova. Nacionalni interesi i državni interesi su prioritet i u našem radu, bez obzira  što moramo da se bavimo i svakodnevnim aktivnostima. Nema jake države Srbije, bez jake policije i vojske. Vaši uspesi će biti i moji. -naglasio je Dačić.

  Istakao je i značaj socijalno-ekonomskog položaja policije, što će, takođe, biti jedan od prioriteta u radu.

  Gašić se zahvalio svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova na zalaganju, posvećenosti i najvišem stepenu profesionalizma koji su iskazali.

  Bez vaših saveta, podrške i vašeg odnosa prema meni, ne bismo postigli rezultate koji su sigurno među najboljima u poslednjih 20 godina . – rekao je Gašić, a novopostavljenom ministru unutrašnjih poslova poželeo srećan i uspešan mandat.

  Ministar Dačić uručio je Bratislavu Gašiću odličje „Zvezda Jakova Nenadovića“ za izuzetan doprinos i postignute rezultate u oblasti unutrašnjih poslova, odbrane i bezbednosti.

  Kada dobijamo ordene u crkvi, kažu – dostojan. Vi kao kolegijum ste najmerodavniji da kažete da li sam ja dostojan ovog odličja. – poručio je Gašić doskorašnjim saradnicima.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Napadnit novinar Radara Vuk Cvijić

  Vuk Z. Cvijić, novinar Radara, fizički je napadnut danas na ulici u centru Beograda. Njega je pesnicom u glavu udario urednik Srpskog telegrafa Milan Lađević kojeg je sreo u Kosovskoj […]