• Dan mladog portugizera u subotu 25. novembra u Irigu

  Mačkov Dan mladog portugizera, jedinstvena manifestacija posvećena mladom vinu i sorti portugizer, održaće se ove godine u subotu 25. novembra u Vinskoj ulici u Irigu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Dan mladog portugizera u subotu 25. novembra u Irigu
  pixabay

  Na 16. po redu manifestaciji, koju organizuje vinarija „Mačkov podrum“, titulu vinskog viteza poneće pisac i novinar Branko Rosić.

  Mi se trudimo da održimo nekomercijalni duh ovog događaja. Stalo nam je da predstavimo ono najlepše što Irig i Srem mogu da ponude, da se toči vino iz naših krajeva, da se degustira ono što naši proizvođači naprave, da naša deca recituju, da očuvamo tradiciju i pokažemo gostoprimstvo ljudi u Sremu. –  rekao je osnivač vinarije Sava Jojić.

  Kao i svake godine, posetioci će moći da degustiraju portugizer svatovac iz berbe 2023, a sem proglašenja novog viteza mladog vina, biće proglašeni pobednici konkursa za najlepšu pesmu o vinu, koje Mačkov podrum tradicionalno organizuje sa Srpskom čitaonicom u Irigu.

  Program počinje u 12 sati otvaranjem vinsko-gastronomske ulice, gde će posetioci imati priliku da degustiraju portugizer uz gastronomske specijalitete tipične za Frušku goru i Irig, navodi portal 021.rs.

  Od 15 do 17 sati je kulturno-umetnički program u kom će učestvovati i đaci iz obe iriške škole i tako dobiti priliku da iskažu svoje umetničke talente.

  Na kraju, u 17 sati počinje koncert Đorđa Čavića u pratnji orkestra Ivana Makevića.

  Planirano je da manifestacija traje do 19 sati.

  Čak i u slučaju kiše događaj se neće odlagati, naveli su organizatori.

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srem