• Danas održan zbor meštana u Čortanovcima sutra protest istih ispred Opštine Inđija

  Meštani Čortanovaca i danas su se okupili oko nekadašnje železničke stanice u tom selu kako bi završili čišćenje smeća i korova u kom se zatvorena stanica nalazi. Oni su iskoristili skup za dogovore o detaljima oko sutrašnjeg protesta ispred zgrade Opštine Inđija, najavljenog za 11 sati.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Danas održan zbor meštana u Čortanovcima sutra protest istih ispred Opštine Inđija
  Foto: Lana Šepelj Košarčić

  Čortanovčani su istrajni u zamisli da se meštanima ovog sela omogući povratak zaustavljanja voza na stanici Čortanovci koja je „ukinuta“ nakon rekonstrukcije pruge Beograd – Novi Sad. Tim povodom i danas su se sastali na prostoru nekadašnje stanice kako bi završili posao čišćenja i krčenja  same stanice i okoline. Susret meštana iskorišćen je i za dogovor oko sutrašnjeg najavljenog protesta.

  Danas smo završili ono što smo započeli prošle nedelje a uz put smo zajedničko vreme iskoristili kako bi smo dogovorili detalje oko protesta. Moramo se organizovati oko prevoza do Inđije, jer prevoz je upravo i inicijalna kapisla za zborove i protest. Ukoliko sutrašnji protest ispred Opštine Inđija ne urodi plodom organizovaćemo ponovo isti, do ispunnjenja zahteva. –kaže za IN Medija Lana Šepelj Kosarčić.

  Povod za protesta je, gubitak železničke stanice i nedostatak organizovanog prevoza do nove stanice koja se nalazi 6 kilometara od Čortanoca ali i činjenica da se niko od lokalne vlasti nije odazvao pozivu kako bi prisustvovao na zboru građana koji je organizovan u tom selu.

  S druge strane, prvi čovek Opštine Vladimir Gak zakazao je u  vreme protesta sastanak sa, kako kaže, predstavnicima Mesnih zajednica Čortanovci i Beška kako bi se pronašlo “prelazno rešenje”.

  Sastanak je zakazan tek nakon što su Čortanovčani najavili dolazak ispred zgrade Opština Inđija.

  Na najavljenom sastanku nema mesta za inicijatorku Lanu Šepelj Kosarčić ali ona svakako očekuje da nakon protesta bude dobrodošla na pregovorima oko rešavanja problema.

  -Navodno na sastanku ne mogu da prisustvujem jer nemam “prebivalište u Čortanovcima” što je suludo, moja imovina je tamo. Svakako može se dosta toga izmeniti do podneva kada je zakazan sastanak, pa i to da ću na istom prisustvovati. – kaže ona.

  Vladimir Gak je u svom saopštenju najavio sastanak ali i obrazložio eventualne mogućnosti i termine rešavanja problema prevoza za meštane ova dva sela.

  -Trajno rešenje brzom i bezbednom pristupanju železničkoj stanici u Beški za meštane Beške i Čortanovaca biće rešeno intezivnijim polascima javnog gradskog prevoza, nakon završetka procesa javno-privatnog partnerstva – navodi se u saopštenju predsednika opštine Inđija Vladimira Gaka.

  Kako se navodi, do tada, prelazno rešenje je prevoz putnika minibusevima koji će saobraćati između ova dva mesta sa železničkom stanicom u najfrekventnijim terminima.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Još jedna humanitarna akcija za Ljiljanu Kukić

  Humanitarna akcija prikupljanja novca za lečenje Ljiljane Kukić biće organizovana u subotu 20. aprila u inđijskom šetalištu od 8 do 13 sati. Ovog puta novac će biti prikupljan na humanitarnom […]