• Deset puta manje novca za medije izdvaja Opština Pećinci u 2024. godini

  Razlog ovako drastičnom umanjenju sredstava za sufinansiranje medijskih projekata od javnog interesa nije poznat Press službi Opštine Pećinci.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Deset puta manje novca za medije izdvaja Opština Pećinci u 2024. godini
  Foto:IN Medija

  Na osnovu Zakona o javnom informisanju i medijima, Opština Pećinci  raspisala je ovogodišnji Konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja, opredelivši za ove namene u budžetu 880.000 dinara odnosno 10 puta manje novca nego prošle godine.

  Odlukom Predsednika opštine Pećinci od 16.01.2024. godine, sredstva u iznosu od 880.000,00 dinara, namenjena su za Кonkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja.

  -Namena konkursa je sufinansiranje proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja, koji doprinose istinitom, nepristrasnom, pravovremenom i potpunom informisanju svih građana Opštine Pećinci; a posebno o radu Opštine Pećinci, njenih organa, organizacija, ustanova i javnih preduzeće, zaštiti i razvoju ljudskih prava i demokratije; slobodnom razvoju ličnosti i zaštiti dece i mladih; razvoju kulturnog i umetničkog stvaralaštva; razvoju obrazovanja, uključujući i medijsku pismenost kao deo obrazovnog sistema; razvoju nauke, sporta i fizičke kulture; zaštiti životne sredine i zdravlja ljudi; radi podizanja kvaliteta informisanja osoba sa invaliditetom i pripadnika nacionalnih manjina i ostalih medijskih sadržaja koji doprinose zadovoljavanju potreba građana za informacijama i sadržajima iz svih oblasti života, bez diskriminacije.  –kaže se u pozivu.

   Najmanji iznos sredstava koji se može odobriti po projektu  iznosi  10.000,00 dinara, a najveći iznos sredstava po projektu iznosi  500.000,00 dinara.

  Prošle godine, recimo za iste namene budžetom ove Sremske opštine opredeljeno je 8.800.000 dinara a godinu ranije 2022. za isti konkurs predviđeno je 8 miliona dinara.

  U Press službi opštine Pećinci za IN Medija kažu da ne znaju razlog ovog drastičnog smanjenja novca koji se odvaja za informisanje a isto tako nemaju informaciju ko bi mogao da odgovori na to pitanje.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srem