• Dr Aleksandra Patenković nosilac liste “Pokret za Podunavlje i Pokret za zdravu Pazovu”

  “Kad javni interes bude ispred interesa partije, pojedinaca ili interesnih grupa možemo opštinu nazvati naprednom.”

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Dr Aleksandra Patenković nosilac liste “Pokret za Podunavlje i Pokret za zdravu Pazovu”

  Pokret za Podunavlje i Pokret Za zdravu Pazova zajedno izlaze na lokalne izbore 2. juna, navodi se u saopštenju za javnost. Nosilac liste je dr Aleksandra Patenković.

  Kao članice UG Za zdravu opštinu Stara Pazova već godinama pokušavamo da se uključimo aktivno u rešavanje ekoloških problema i doprinesemo nudeći rešenja. Nismo uspele da dopremo do lokalne samouprave i to je razlog da odlučimo da postanemo odbornice. Naša ambicija nije preuzmanje vlasti, stranačka politika nas ne zanima, bavimo se politikom u oblasti zaštite životne sredine za šta imamo kompetencije. Naše znanje je neophodno svima, i partiji na vlasti i opoziciji. Sve što želimo je da damo svoj dopinos zaštiti javnog zdravlja ovde gde žive naše porodice i gde odrastaju naša deca. Zagađenje životne sredine je velika pretnja javnom zdravlju. Nema zdravlja i sreće tamo se gde se loži otpad i spaljuje smeće. – navodi se, između ostalog, u saopštenju.

  Poručuju da im je prioritet zaštita životne sredine i javnog zdravlja.

  Želimo za našu decu životnu sredinu bez opasnih i kancerogenih materija. Hoćemo Pazovu  bez nesanitarne deponije koja zagađuje čitav Srem i divljih deponija, bez fekalnih jezera i kanala kojima teku fekalne vode. Zaštita životne sredine i javnog zdravlja mora biti prioritet. Nedopustivo je da Pazova od 2020. nema Plan upravljanja otpadom – dokument od čije primene umnogome zavisi zdravlje nas i naše dece, da se zvanična merenja kvaliteta vazduha vrše kratko i nestručno, da građani budu neobavešteni da zimi dišemo lošiji vazduh nego Beograđani, da nam rezultati analize vode ne budu dostupni iako te analize plaćamo, da se planski sadjeno zelenilo uništava, da nove zgrade nemaju zakonski minimum zelene površine i da u jedinom parku na teritoriji naše opštine “nikne” kafić. Tek kad se svi ovi problemi reše i kad javni interes bude ispred interesa partije, pojedinaca ili interesnih grupa možemo opštinu nazvati naprednom. – zaključuje se u saopštenju.

   

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srem