• Drugo poluvreme obeležavanja Svetskog dana muzike u Inđiji, ovog vikenda

  Inđija je ove godine prvi put obeležila Svetski dan muzike i to u dva termina, prošlog vikenda nastupom DJ Ferdzille i sledeći termin je planiran za subotu 29. juna.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Drugo poluvreme obeležavanja Svetskog dana muzike u Inđiji, ovog vikenda
  Foto: IN Medija

  Program 29. juna organizovan je na dve lokacije , plato Kuće Vojnovića i Vojvode Stepe drugi deo, gde će biti postavljena bina za nastupe bendova i pojedinaca.  Organizaciju Svetskog dana muzike potpisuje Udrženje građana InArt.

  Program počinje od 16:30 na platou Kuće Vojnovića nastupom Kordun izvorne grupe. Ova sekcija Zavičajnog društva Đorđe Vojnović iz Inđije. Postoji i radi od 2001. godine. Počela je sa radom kao ženska pevačka grupa od pet članova. Danas broji petnaestak članova.

  U 17 sati poslušajte Dečiji tamburaški orkestar pri KUD-u “Dr Đorđe Natošević” iz Novog Slankamena. Orkestar je oformljen u martu ove godine, polaznici su podeljeni u dve starosne grupe. Veoma su ponosni što su za to kratko vreme iskomponovali tamburaško kolo Slankamenka.

   Nakon toga od 17:30 nastupa hor srednje škole “ dr Đorđe Natošević”

  U instrumentalnom delu koncerta nastupaće vanredni učenici muzičke škole Petar Kranjčević iz Sremske Mitrovice: Lazar Kalinić, Madlena Mucić, Nikolina Gelić, Stefan Bogovac. Na programu su kompozicije Hendla, Mucija Klementija, Volfganga Amadeusa Mocarta , Henrija Bertinija, E. Mardsena. Nastupiće sedam izvođača koji će se smenjivati sa nastupima hora.

  U 18:30 sati publici će se predstaviti Irina Ven koja ima 10 godina. Svira klavir godinu dana. Ove godine postigla je lepe rezultate na takmičenju Isidor Bajić u Novom Sadu i osvojila prvu nagradu. Klavir je zavolela na prvi dodir dirke. Najomiljenija kompozicija (za sada) su joj Gajde koje je komponovao J.S.Bach.

  Od 19 sati  rezervisan je za orkestar OŠ”Dr Đorđe Natošević” iz Novog Slankamena  koji vodi Miša Ven. Talentovani muzičari, iskreni rokeri, nastupiće sa klasicima Yu rocka.

   Pola sata nakon toga 19.30 nastupa Ljubinka Lazića čija je muzika poznata inđinčanima, Ljubiša je solo kontrabasista Beogradske filharmonije. Školovao se u Novom Sadu, na Cetinju, u Minhenu i Cirihu. Tokom studija na Visokoj školi za muziku u Minhenu u klasi Klausa Trumpfa, učestvovao je, kao solista i kamerni muzičar, na brojnim takmičenjima i festivalima širom sveta. Dostigao je najviši plasman na Internacionalnom takmičenju kontrabasista u Češkoj, laureat je Internacionalnog kamernog orkestra Palpiti, u Holivudu, SAD, učesnik festivala Šlezvig-Holštajn, festivala u Seulu, Južnoj Koreji, Tango festivala u Buenos Ajresu, Lucern festivala u Švajcarskoj, Stavanger festivala u Norveškoj.

  Prvi je diplomirani muzički umetnik na tamburi na kojoj svira i klasiku i izdao je i album Klasika na tamburi. Ima muzičku školu u Vojki. Na festivalu će nastupiti sa Gradskim tamburaškim orkestrom iz Inđije.

  Na platou će biti i humanitarno udruženje Veliko srce koje će sakupljati sredstva za našu sugrađanku Ljiljanu Kukić.

  Bina u Vojvode Stepe od 19 sati nastup Predraga Filipovića – Pele i bend

  Od 20 sati posetioci će moći da poslušaju nastup Kornelije Ipač . Svira domaći i strani pop i rock. Nastupiće sa Perom Magdićem.

  Sat vremena potom od 21 sat na programu je Bend Surferi, delom iz Inđije, a delom i iz Stare Pazove.

  Počeli su sa sviranjem krajem 2020. godine. Sami pišu, izvode i produciraju voju muziku koja je zbog različitih ukusa unutar benda, po njihovim rečima, mešavina svega i svačega, najviše jugoslovenskog noviog talasa i garažnog roka

  Izdali su do sad jedan album pod istoimenim nazivom kao i sam bend. Album se sastoji od deset pesama i svaka stvar ima svoju priču i tekstovi u sklopu albuma su šareni, na kontu samog omota za isti.

  Na samom kraju programa od 22 sata nastupa Bend Recesija osnovan je 2002. Godine u Rumi. Zvuk im se zasniva na fuziji roka i fanka. Uzori su im Jimi Hendrix, Miles Davis, Frank Zappa, The Clash, Disciplina Kicme, R.H.C.P…

  Prijatelji i sponzori festivala su: Opština Inđija, Žuti marketi, pekara Pahulja, Robopromet,  Neon Shisha bar, Veliko srce, Inmedija, Baš Sara, SŠ”Dr Đorđe Natošević” i ULUI.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura

  Revizija u Biblioteci od sutra do 16. avgusta

  U Narodnoj biblioteci „Dr Đorđe Natošević“, srede 10. jula do petka 16. avgusta biće sprovedena revizija knjižnog fonda. Biblioteka neće raditi sa korisnicima u Inđiji od 10. jula do 16. […]