• DS: Pružićemo pravnu i političku pomoć našem funkcioneru koji dobio otkaz zbog učešća na izborima

  Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac najavio je danas da će DS pružiti pravnu, političku i svu drugu pomoć kandidatu za odbornika DS na izborima 2. juna Dušku Jovičiću iz Pećinaca, koji je prema navodima te stranke otpušten iz firme u kojoj je radio zbog učešća na izborima.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  DS: Pružićemo pravnu i političku pomoć našem funkcioneru koji dobio otkaz zbog učešća na izborima
  Foto:IN Medija

  Lutovac je u prostorijama stranke rekao novinarima da je to što je Jovičić uradio velika stvar, zato što je pokazao da postoje ljudi koji ne podležu ucenama i koji se bore po cenu da ostanu bez posla.

  Pomažući Dušku mi pomažemo borbi protiv bezakonja. Pravnu pomoć će sigurno imati, sada je dobio pomoć slobodnih medija. Ovakvi slučajevi ne smeju da se stave po strani, nećemo dopustiti da proguta mrak ni Duška (Jovičića) ni svakog drugog pojedinca koji je spreman da se suprotstavi. – rekao je Lutovac.

  Jovičić je rekao novinarima da je otkaz u firmi u kojoj je radio dobio zbog objava na društvenoj mreži Fejsbuk u kojima je kritikovao lokalnu vlast, kao i da iza toga stoji koordinator Srpske napredne stranke (SNS) za Pećince Milorad Pantić Luki.

  Kako je kazao, većinski vlasnik firme u kojoj je radio dobio je poziv „od lokalnog moćnika“ Milorada Pantića, koji mu je rekao da Jovičić mora da obriše objave sa Fejsbuka.

  Objave su se odnosile na nerad prethodne vlasti u lokalnoj samoupravi, na vodovod gde dinar nije uložen u kvalitet vode. Sremska ulica gde žive meštani sela Karlovčića nema urađenu infrastrukturu…Pritisaka je bilo i druge vrste na samim izborima i predizbornim radnjama. Praćen sam dok sam radio kampanju od vrata do vrata…“ -rekao je Jovičić.

  Dodao je da je otkaz dobio 4. juna, da ima više od 37 godina radnog staža, te da mu fale još dve za penziju i da sada nije siguran kako će naći novi posao u opštini koju kontroliše „lokalni moćnik“.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srem