• Dveri Inđija: Javno – privatno partnerstvo sa “Lastom” nije u interesu građana

  Opštinski odbor Dveri Inđija u svom saopštenju tvrdi da sadašnja vlast želi da predstavi kako su javno-privatna partnerstva “spas i najbolje rešenje za prevoz građana” a da je zapravo reč o ugovorima koji su štetni po građane.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Dveri Inđija: Javno – privatno partnerstvo sa “Lastom” nije u interesu građana

  Dveri navode da je jedan od primera Ugovor o javnom privatnom partnerstvu(JPP) potpisan između opštine Inđija i „Lasta“ A.D.

   –Građani opštine Inđija imaju višegodišnji problem sa gradskim i prigradskim prevozom. Dešava se da se autobus „Laste“ ne pojavi po redu vožnje, iz samo njima znanih razloga. Po nekoliko sati nema autobusa ili jednostavno uopšte ne dođe. Prevoz u Inđiji postaje misaona imenica, posebno u zimskom periodu, kada je velika hladnoća, kada se pored neredovnih polazaka, dešavaju i učestali kvarovi autobusa. Ono što je veliki problem, to je da građani koji idu na posao i deca u školu plaćaju mesečne karte, a autobusa nema, pa se snalaze na razne načine da bi došli u školu i na posao. Zbog lošeg funkcionisanja prevoza građani, radnici i đaci mnogo više para izdvajaju za prevoz, nego što bi to u normalnim uslovima bilo.- kaže se u saopštenju OO Dveri Inđija.

  Vlast se samo malo više pozabavi problemom prevoza uoči lokalnih ili republičkih izbora, tvrde u svom saopštenju. Pre izbora i posle izbora tema prevoza bude marginalizovana.

  Ukoliko zaista sadašnja vlast želi da izađe u susret građanima i reši problem prevoza na mnogo kvalitetniji način, mora da onemogući monopol koji ima „Lasta“. Da se omogući da i drugi prevoznici mogu da konkurišu za pojedine linije. Tada se ne bi ulazilo u javno-privatno partnerstvo. U tom slučaju bi se raspisivale javne nabavke za pojedine autobuske linije sa tačnim rasporedom vožnji u toku dana. – zaključuje se u saopštenju OO Dveri Inđija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika