• Dveri Inđija: U Domu zdravlja manjak specijalista i opreme, fantomska radna mesta

  U Inđiji ne možete da ostvarite pravo na primarnu zdravstvenu zaštitu jer Dom zdravlja to ne moźe da vam pruži, tvrde iz OO Dveri Inđija.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Dveri Inđija: U Domu zdravlja manjak specijalista i opreme, fantomska radna mesta

  Kako Dveri navode u svom saopštenju,  specijalistički pregledi su u većini slučajeva nemoguća misija, a tamo gde i uspete da zakažete, čekanje od tri do šest nedelja je redovna pojava.

  -Zato se sve radi privatno, od laboratorijskih analiza, mikrobiologije, od ultrazvuka stomaka, rendgena, EKG-a, do sistematskog pregleda. Zapravo, kod privatnika idu oni koju mogu da plate, a onih koji poslednji dinar daju na to je najviše. Specijalisti nedostaju, kao i oprema, bolesni ljudi ispaštaju, ali zato fantomsko radno mesto inđijskog skupljača glasova, koji nosi nadimak raturača ilegalne robe, košta građane više od lekara specijaliste i to zna cela Inđija i na to gleda sa ogorčenjem. – kaže se u saopštenju Dveri.

  CRP morate da radite privatno, kao i urinokulturu, o ostalim analizama da i ne govorimo, sve se mora ,,raditi” u privatnim laboratorijama koje se nalaze u blizini Doma zdravlja. Ultrazvuk stomaka i rentgen se čekaju i po nekoliko meseci, kao i pregledi kod interniste, ORL, fizijatra, dermatovenerologa, neurologa, navode Dveri.

  I sve to je već godinama tako jer lekari odlaze, vlast SNS ne ulaže u zdravstvo i ne planira, čak se ni ne obazire na konstnantne pritužbe građana o katastrofalnom stanju. Zgrada Doma zdravlja u Inđiji je u sve lošijem stanju, a ambulante u selima jedva da rade. Odličan primer nebrige i zanemarivanja sopstvenih građana, a Vladimir Gak, predsednik opštine, kome je ovo već drugi mandat, na režimskim glasilima Inđiju predstavlja kao uređenu. Opština Inđija je sve, samo NE najbolje mesto za porodicu.– zaključuju Dveri.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika

  Inđija 12. jula dobija novog predsednika Opštine

  Konstitutivna sednica Skupštine opštine Inđija će biti održana 12. jula, saznaje IN Medija. Pored novih odbornika, Inđija će dobiti i novog predsednika Opštine kao i članove Opštinskog […]