• EPS će u obnovljive izvore ulažiti 5,4 milijarde evra do 2030. godine

  Vršilac dužnosti generalnog direktora „EPS AD“ Dušan Živković rekao je da je zaključno sa 2030. godinom za ulaganje u nove obnovljive izvore energije (OIE-vetar i solar) predviđeno oko 3,5 milijardi evra.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  EPS će u obnovljive izvore ulažiti 5,4 milijarde evra do 2030. godine

  To je, kako je on rekao 37 odsto ukupnih investicija EPS-a, a pored investicija u oblasti zaštite životne sredine EPS će imati i projekte koji se tiču proizvodnje energije iz OIE.

  Uključujući i ulaganja u nove hidroelektrane, takođe obnovljive izvore energije, ukupna ulaganja su oko 5,4 milijarde evra što je više od polovine planiranih investicija. – rekao je Živković u intervjuu za portal OIE a prenosi Nova ekonomija.

  Dodao je i da su hidroelektrane u prethodnoj godini proizvele 12.665 gigavat sati, odnosno više od 12 milijardi kilovat-sati električne energije, čime je udeo zelene, hidroenergije, u ukupnoj proizvodnji dostigao 36,5 odsto prethodne godine.

  Portfelj EPS-a, kada su u pitanju OIE, zasniva se na hidroelektranama, ali razvijamo i razvijaćemo nove projekte. Za sada su u završnoj fazi izgradnja vetroparka Kostolac, snage 66 megavata i solarna elektrana Petka snage 10 megavata, koje će doprineti povećanju učešća OIE u EPS-ovom proizvodnom portfoliju. – rekao je Živković.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija