• Filmski festival „Obnova“ ovog vikenda u Novom Sadu

  Četvrti po redu novosadski filmski festival „Obnova“ održaće se od 20. do 22. oktobra na dve lokacije u Novom Sadu. Festival će predstaviti niz izvanrednih filmskih ostvarenja i ugostiti talentovane filmske stvaraoce. Ovogodišnji program festivala uključuje raznovrstan spektar filmskih žanrova u Areni Cineplex i u amfiteatru Spensa, najavljuju organizatori, udruženje „Filmium“. Program festivala obuhvata: takmičarski […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Filmski festival „Obnova“ ovog vikenda u Novom Sadu

  Četvrti po redu novosadski filmski festival „Obnova“ održaće se od 20. do 22. oktobra na dve lokacije u Novom Sadu. Festival će predstaviti niz izvanrednih filmskih ostvarenja i ugostiti talentovane filmske stvaraoce.

  Ovogodišnji program festivala uključuje raznovrstan spektar filmskih žanrova u Areni Cineplex i u amfiteatru Spensa, najavljuju organizatori, udruženje „Filmium“. Program festivala obuhvata: takmičarski program, revijalni program – koji obuhvata i selekciju kratkometražnih ostvarenja, kao i prikaze filmova ovogodišnjeg laureata Obnove, našeg proslavljenog glumca i režisera Nikole Koje.

  Laureat za doprinos kinematografiji je Nikola Kojo, odluka je festivala. Posetioci će moći da pogledaju kultni film „Mi nismo anđeli“, popularno ostvarenje „Stado“, kao i „Rad na određeno vreme“.

  U okviru revijalnog programa stiže „Najsrećniji čovek na svetu“ rediteljke Teone Strugar Mitevske, kao i nekoliko kratkometražnih filmova, koje ćete otkriti u celokupnom programu.

  Žiri ovogodišnjeg izdanja festivala je u izvanrednom sastavu, uključujući Anu Lazarević, rediteljku prošlogodišnjeg pobednika festivala „Obnova“ sa filmom „Gejm“, Nikolu Pantelića, producenta projekata kao što su „Komedija na tri sprata“ i „Vreme zla“, i Sinišu Cvetića, reditelja filma „Usekovanje“.

  Ulaznice za filmove koji se prikazuju u Areni Cineplex mogu se kupiti na blagajni bioskopa. Za filmove koji se prikazuju na Spensu ulaz je besplatan, uz potrebnu rezervaciju putem sajta.

  Festival podržavaju Agape vila i Fondacija Fridrih Ebert. Festival sufinansiraju Udruženje Filmium, Gradska uprava za kulturu Grada Novog Sada i Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina