• FK Železničar : Mi smo šampioni što smo dokazali na terenu ostalo je na Izvršnom odboru FSS

  FK Železničar je šampion što je dokazao na terenu a odluku o ulasku u viši rang takmičenja donosi Izvršni odbor FSS do 10.juna.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  FK Železničar : Mi smo šampioni što smo dokazali na terenu ostalo je na Izvršnom odboru FSS
  Foto: IN Medija

  Nakon istorijskog uspeha FK Železničar u medijima i javnosti pojavile su se (polu)informacije da ovaj inđijski klub iako zasluženo ipak neće ući u viši rang takmičenja. Razlozi koji su navedeni odnose se na neprijavljivanje kluba za licenciranje. Iz FK Železničar poručuju da će presudnu odluku o ulasku u Prvu ligu Srbije doneti Izvršni odbor FSS do 10. juna ali da su oni nepobitno šampioni što su dokazali na terenu.

  Osvajanjem šampionske pozicije u okviru Srpske lige Vojvodina, FK Železničar je obezbedio ulazak u viši rang takmičenja Prva liga Srbije. Odmah nakon uspeha inđijskog kluba pojavile su se informacije da ipak, iako zasluženo, ovaj klub neće ući u Prvu ligu Srbije iz razloga što na vreme nije podneo dokumentaciju za obavezno licencirenje.

  Postupak za licenciranje za Prvu ligu Srbije uveden je od sezone 2022/2023 i u poslednje dve godine klubovi su dužni da ga sprovedu u tri koraka. Iz FK Železničar za IN Medija kažu da oni poziv odnosno informaciju o licenciranju nisu dobili u prvom krugu ali u drugom roku su podneli dokumentaciju i uplatili iznos od 11.750 dinara.

  -Nismo dobili obaveštenje ni mejlom ni poštom i to je razlog što u prvom krugu nismo podneli dokumentaciju i izvršili uplatu. Nečija neažurnost nas je dovela u situaciju da izgledamo neozbiljni. Želja je šampion što niko ne može da porekne, zasluženo smo na liderskoj poziciji a o ulasku u višu ligu ipak odlučuje Izvršni odbor FSS koji zaseda iduće nedelje. Dakle do 10. juna bi trebalo biti poznato kako je odlučeno o “sudbini Želje”. – kazao je za IN Medija sekretar kluba Igor Đumić.

  Međutim kako mediji prenose,  u Komisiji za licenciranje navode da problem nije u 11.750 dinara, već u tome što se Železničar nije u roku prijavio za takmičenje. Ponavljaju i da preporučenu pošiljku nisu ni morali da šalju, jer je dužnost klubova da budu upoznati sa svojim obavezama. I dodaju da ako i postoji problem sa poštom, to je onda pitanje za – Pošte Srbije, ne sa FSS.

  Rukovodstvo FK Železničar ističe da im nije u interesu da dolaze u sukob sa FSS te će odluku koja sledi pričekati do roka koji je 10. Jun. Prvenstvo se završava ovog vikenda, Železničar je nepobitno prvi na tabeli Srpske lige Vojvodine i u ovom klubu smatraju da su rezultati na terenu jedini relevantni.

  Sa druge strane portal Sremske vesti navodi da je uspeh FK Železničara ostvaren samo par kola pred kraj prvenstva a da je FK Sloven iz Rume tim koji je zauzimao lidersku poziciju tokom prvenstva.

  Ovaj portal dalje navodi da je FK Sloven iako drugi na tabeli bolji tim kojem je mesto u višem rangu za razliku od FK Železničara.

  -Sloven je u derbiju odigranom u subotu između ova dva kluba bio mnogo bolji protivnik ali to je fudbal, ne pobedi uvek bolji. Kako kažu iz Slovena, pravda je ipak zadovoljena, dalje ide Sloven!- navodi portal.

  U tekstu se dalje navodi da će Opština Ruma preduzeti “hitne mere da se svi nedostaci na “stadionu” Slovena otklone da bi klub ispunio i taj deo uslova za viši rang takmičenja.

  Već od naredne nedelje na Slovenu kreću ozbiljni i obimni radovi. Opština je obezbedila sredstva za pokrivanje tribine, postavljanje novih stolica, ograđivanje stadiona zidom, izgradnju i ograđivanje dela tribine za gostujuće navijače, izgradnju prostorija za medicinski tim i još dosta toga što je neophodno kako bi ovaj rumski stadion u novom, modernom ruhu dočekao prvoligaše iz cele Srbije, zaključuje

  -Kako nam kažu iz Slovena, iako javnost možda nije upoznata, Opština Ruma i uprava Slovena od prošle godine spremaju se za Prvu ligu Srbije.- navodi portal Sremske vesti.

  U odnosu na Rumu koja mora za dva meseca, do početka prvenstva, da ulaže u opremanje terena Inđija i sportska infrastruktura odavno ispunjavaju uslove za Prvu ligu Srbije obzirom da u ovom rangu FK Inđija već igra.

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Sport

  Reakcije iz FK Železničar Inđija

  Nakon što je Gradski fudbalski klub „Sloven“ iz Rume dobio zvaničnu potvrdu od Fudbalskog saveza Srbije da će u narednoj sezoni učestvovati u fudbalskoj Prvoj ligi Srbije, reagovao je i FK […]

  Želja ipak ne ide u Prvu ligu Srbije

  Gradski fudbalski klub „Sloven“ iz Rume dobio je zvaničnu potvrdu od Fudbalskog saveza Srbije da će u narednoj sezoni učestvovati u fudbalskoj Prvoj ligi Srbije, javljaju […]