• Gak: Građani su na vreme bili obavešteni o jučerašnjoj havariji i problem je brzo rešen

  Havarije na vodovodnoj mreži se dešavaju svuda u svetu, rekao je Gak.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Gak: Građani su na vreme bili obavešteni o jučerašnjoj havariji i problem je brzo rešen
  Foto: IN Medija arhiva

  Nakon višesatne restrikcije vode, izazvane havarijom, u Inđiji i njenim selima juče tokom dana predsednik opštine Vladimir Gak je kazao da se takve havarije dešavaju svuda i da je ova jučerašnja sanirana rešena brzo. One je naveo i da su građani blagovremeno bili obavešteni o situaciji sa vodosnabdevanjem.

  Gak je istakao da „niko, nikada i ni jedna vlast“ nije uložila više novca u izgradnju vodovodne mreže kao što je to uradila vlast od 2016. na ovamo.

  – Vi znate, ako hoćete da znate, kapacitet vode 2016. godine je 85 l/s sada je taj kapacitet oko 170 l/s ali  kad imate izlaz od 190 ili 200 litara u sekundi, normalno je da će doći do nekih restrikcija i svega ostalog. – odgovorio je predsednik Gak na pitanje IN Medija oko planova za dalja ulaganja u sistem vodosnabdevanja i vodovodne mreže.

  On je naveo primer Užica koji ima „daleko bolji kapacitet vode“ u kome gradske vlasti pozivaju građane na racionalnu potrošnju.

  O ne u daljem izlaganju naveo da je konkretan problem jučerašnje nestašice vode izazvan havarijom koja se dogodila na nepristupačnom mestu što je izazvalo duži prekid vodosnabdevanja i dodatni produžetak nestašice jer su se u međuvremenu ispraznili rezervoari.

  -Ispod armiranog šahta je bilo pucanje cevi, potrebni su sati i sati da bi se problem rešio i videli ste da je to juče jako brzo rešeno. Građani su na vreme bili obavešteni o tome da se havarija dogodila. Problem je bio što se pored havarije u međuvremenu ispraznio rezervoar i kada se vodosnabdevanje uspostavilo mora rezervoar da se napuni i to je onih dodatnih dva sata koje smo imali isključenje u Inđiji i selima. – kazao je on.

  Podsetimo, juče je do prekida vodosnabdevanja došlo oko 13 sati o čemu su građani obavešteni sat vremena nakon prekida vodosnabdevanja. U saopštenju vodovoda navedeno je da će havarija biti sanirana do 16 sati ali je do stabilizacije sa vodosnabdevanjem došlo nešto posle 18:30. U periodu od 14 do 18 sati informacija o stanju sa vodosnabdevanjem nije bila dostupna na sredstvima informisanja, opštinskom ili sajtu JKP „Vodovod i kanalizacija“. Isto tako, na telefonske pozive upućene nadležnima niko nije odgovarao zbog „završetka radnog vremena službi“.

   

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Letovanje za decu iz socijalno ugroženih porodica

  Grupa od pedesetoro dece iz socijalno ugroženih porodica iz inđijske opštine 25. jula putuje na more u Baošiće, u odmaralište Crvenog krsta Srbije, saopšteno je iz lokalne […]

  Poklon laptopovi za školsku 2022/23 godinu

  Sa godinu dana zakašnjenja, danas su uručeni laptopovi vukovcima, sportistima i učenicima koji su postigli rezultate na republičkim takmičenjima za školsku 2022/23 godinu. […]