• Gak: Ispravićemo nepravdu prema borcima

  Predsednik opštine Inđija, Vladimir Gak saopštio je novinarima da lokalna samouprava planira da donese paket mera koji bi bio namenjen svima koji imaju status borca. Prema njegovim rečima, na teritoiji opštine ima oko 450 takvih lica iako je “realno da ih ima znatno više”. – To je nešto što  je do sada bilo apsolutno zapostavljeno, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Gak: Ispravićemo nepravdu prema borcima
  Foto: IN Medija

  Predsednik opštine Inđija, Vladimir Gak saopštio je novinarima da lokalna samouprava planira da donese paket mera koji bi bio namenjen svima koji imaju status borca.

  Prema njegovim rečima, na teritoiji opštine ima oko 450 takvih lica iako je “realno da ih ima znatno više”.

  To je nešto što  je do sada bilo apsolutno zapostavljeno, govorim o svim ljudima sa teritorije opštine Inđija koji imaju status borca. To nije mnogo ljudi, negde oko 450 lica sa statusom borca, ali realne prilike su da tih ljudi ima oko 2500. Pričamo o jednoj kategoriji koja nije štedela ni život, ni delove tela, ni zdravlje ni budućnost svojih porodica kada su trebali da brane zemlju. A onda su potpuno skrajnuti, zaboravljeni uopšte da postoje. – kazao je Gak.

  On je objasnio da je plan da se donesu određene mere kako bi im se pomoglo na najdirektniji način.

  Želimo da ispravimo tu nepravdu. Pomoći ćemo na najdirektniji mogući način. Navodim primer, biće određeni procenat umanjenja na računima po komunalnim uslugama za plaćanje gasa, plaćanje vode, za gradski prevoz, za kartu na gradskom bazenu. Napravićemo jedan čitav paket šta nosi privilegija za nekoga ko ima status borca i očekujem i da sa naša dva udruženja, koja funkcionišu na teritoriji opštine Inđija, razgovaramo u narednom periodu. – kaže prvi čovek Opštine Inđija.

  On je dodao da očekuje da će sve biti spremno pre usvajanja budžeta za narednu godinu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija