• Gak napustio Viber grupu stanara zgrade u kojoj živi zbog kritika komšija na njegovo političko izlaganje

  U gostovanju na lokalnoj televiziji predsednik opštine  Vladimir Gak izjavio je da je prezadovoljan izbornim rezultatom i da je do toga došlo zalaganjem lokalnih vlasti.Da uživa nikad veću podršku građana te da im je na usluzi bio i biće po nekoliko stotina puta, kad zatreba. Izrevoltirani ovom izjavom stanari zgrade u kojoj živi predsednik opštine prosledili su IN Medija prepisku iz Viber grupe iz koje je Gak izašao nakon par kritika upućenih njemu i njegovom političkom manifestu u okviru Viber grupe stanara.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Gak napustio Viber grupu stanara zgrade u kojoj živi zbog kritika komšija na njegovo političko izlaganje

  Samo tri dana nakon izbora 20. decembra predsednik opštine Inđija Vladimir Gak napustio je Viber grupu stanara zgrade u kojoj i sam živi. Razlog je, vidi se iz prepiske sa stanarima, negativna reakcija stanara na političke stravove koje je plasirao članovima grupe.

  Problem koji su stanari zgrade podelili u Viber grupi odnosio se na parkiran automobil ispred same rampe na izlazu sa parkinga zgrade. Stanari su se konsutovali koga pozvati da se auto uklolni jer ne mogu da izađu sa parkinga. Ovaj svakodnevni problem, nepropisnog parkiranja, muči stanare zgrade koja se nalazi u samom centru Inđije i pokušali su da nađu trajno rešenje. U prepisci između članova grupe pomenuto je da u istoj zgradi živi i predsednik opštine te da bi možda on mogao da se pozabavi tim problemom.

  -Mislim da je u ovoj grupi i predsednik opštine i naš komšija pa bi bilo lepo da nas komšijski posavetuje šta da radimo, jer on brine o građanima Inđije. Pošto mi ne znamo kome da se obratimo ni da li će iko reagovati, po običaju.- poruka je koja je pokrenula lavinu.

  Jedan od stanara je napomenuo da su jedino mogli pozvati policiju koja je rekla da će izaći na teren i pisati kaznu.

  U tom trenutku javio se predsednik opštine koji je „poslao ružu“ stanarki koja je pomenula da možda on ima rešenje za problem.

  -Inđija ne sme da stane- napisao je Gak uz srca, zastavu Srbije i smešak.

  U prepisku se tog trenutka uključuje i Boris Budisavljević koji je zaposlen prema podacima „Informatora o radu organa Opštine Inđija iz 2022. godine“ na mestu šefa Kabineta predsednika opštine Inđija dok obavlja poslove komunalnog inspektora u odeljenju za inspekcijske poslove.

  -Javni parkinzi su regulisani opštinskim Odlukama, ovo nije javni parking ni javna površina pa da reaguje policija ili komunalna inspekcija.Ovde stanari uređuju i donose pravila.- napisao je Budisavljević.

  Stanari su predložili da je potrebno nešto uraditi jer je česta pojava da neko blokira izlaze iz zgrade, obavestili su da je policija ne može ništa da uradi.

  Predsednik se oglasio sa porukom da se određeni članovi grupe učlane u neku stranku i predlože programe, što je dodatno izrevoltiralo stanare.

  -Molim vas „ljudi“ učlanite se u neku stranku, predložite program….u  zgradi živimo svaikakvi.Znači ovo nije mesto za politiku prošlo je u nedelju (17.decembra)! Volim svoje komšije i kao i uvek tu sam za sve.Neću više pisasti ovo nije politički portal, a i sve što moje komšije predlože znaju da sam podigao ruku i glasao. – zaključio je Gak.

  Javili su se stanari koji su članovi SNS, javili su se i oni koji su tvrdili da nisu oni ti koji pokreću temu politike nego sam predsednik.

  -Ja sam član stranke. Srbija nesme da stane. Ovde se ne radi o politiki ovde se radi o par ljudi koji sami donose odluke i loše vode ovu zgradu.- napisao je jedan od stanara.

  Neki od stanara su upitali da li Srbija nesme ili ne sme da stane i podsetili da je pre svega potrebno opismeniti pojedince.

  -Prvo da se opismene i funkcionalno i tehnološki, kadrovi i aktivisti to je osnov. – glasila je poruka.

  Gak se pravdao da će čim nađe nekog tehnološki pismenog napustiti grupu da bi jedan od odgovora na njegovu konstataciju glasio.

  -Ja ću ti pomoći da sa desna pređeš na levo i delete grup.- odgovorila je jedna od učesnica prepiske.

  Ređali su se komentari stanara koji su podržavali stav stanara zgrade Gaka, neki koji su osuđivali i onih koji smatraju da taj tok razgovora nije za javne grupe.

  Gak left the group, glasila se poruka stanarima o problemu, očigledno nespraman na kritike. Opštinski činovnik Budisavljević odoleo je kritikama i zadržao se u grupi ali nije ništa uradio na rešavanju problema, navode stanari.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo