• Gak: Ne znam koga plaćamo novcem građana, uputite dopis

  Vladimir Gak kazao je kroz osmeh da ne zna kako se troši novac građana i ko su zaposleni novinari koji pišu za Opštinski sajt. Opština Inđija godišnje troši oko 5 miliona evra rashode i izdatke za zaposlene.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Gak: Ne znam koga plaćamo novcem građana, uputite dopis
  Foto: IN Medija

  Na poštinskom sajtu za koji pišu dva “novinara” osvanula je vest u kojoj lokalna vlast reaguje na tekst našeg portala u kom se navodi da se od 11. marta niko nije obratio Sistemu 48, uputila je saopštenje u kom optužuje IN Medija da je „primer manipulacije lokalnog medija“. Tekstovi koji se objavljuju na sajtu Opštine kao i na mrežama kreiraju članovi Kabineta predsednika Opštine Inđija.

  Međutim, o toj sistematizaciji i načinu funkcionisanja predsednik opštine Inđija Vladimir Gak za IN Medija kaže da ne zna ko radi koga plaća novcem građana.

  -Ja u ovom momentu to ne znam, možete da pošaljete dopis pa da vam odgovorimo. – kazao je on.

  Podsetimo,  IN Medija je u svom tekstu, pozivajući se na informacije sa zvaničnog sajta Opštine Inđija, navela da su se građani opštine Inđija svega 3 puta obratili predstavnicima lokalne samouprave putem Sistema 48. Takođe, prema informacijama sa zvaničnog sajta lokalne samouprave se navodi da su svi zahtevi iz Inđije dok se iz ostalih naseljenih mesta opštine nije niko obraćao nadležnima.

  Početkom godine, tačnije u januaru dva zahteva građana su se odnosila na zamenu javne rasvete. Naredni zahtev stigao je tek 11. marta i takođe se odnosio na zamenu javne rasvete.

  Optužujući naš medij da obmanjuje javnost, lokalna vlast je u svom saopštenju navela da su, od početka tekuće godine, građani u periodu od 11. marta do 17. maja podneli 260 zahteva.

  Oko polovinu zahteva je iz seoskih sredina. Od toga, na opštinska odeljenja se odnosilo 79 a na javna i komunalna preduzeća 181 zahtev. Najviše zahteva je primilo Javno preduzeće „Inđija put“ i to 127, zatim opštinsko Odeljenje za inspekcijske poslove (64 zahteva) i Javno komunalno preduzeće „Кomunalac“ (47 zahteva). – tvrde opštini Inđija bez obzira što i dalje na sajtu jasno piše da je bilo svega tri zahteva.   

  Ovo je jedan od gotovo svakodnevnih primera manipulacije ovog medija. Plasiranje lažnih vesti, izvlačenje informacija iz konteksta i fabrikovanje tabloidnih naslova je očigledna specijalnost ovog „medija“. – navodi aktuelna vlast.

  Ovo nije prvi put da SNS vlast koristeći zvaničan nalog na društvenim mrežama Opštine Inđija napada IN Mediju optužujući novinare naše redakcije da i nisu novinari.

  Redakcija IN Medija je od početka svog rada ukazivala na pogrešne odluke lokalne vlasti pa i na kršenja Zakona zbog čega je na meti lokalne vlasti bila samo pet meseci nakon registrovanja.

  Bez obzira na pritiske i pretnje, redakcija IN Medija je nastavila da obavlja odgovorno svoj posao ukazujući na štetne odluke lokalne vlasti i informišući građane o načinu na koji se troši novac iz budžeta.

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Inđija sutra obeležava gradsku slavu

  Ove godine gradska slava Duhovi praznuje se 23. juna u Inđiji, dan ranije meštani Maradika obeležiće slavu dok beščani Duhove obeležavaju u ponedeljak 24. […]

  Inđija 12. jula dobija novog predsednika Opštine

  Konstitutivna sednica Skupštine opštine Inđija će biti održana 12. jula, saznaje IN Medija. Pored novih odbornika, Inđija će dobiti i novog predsednika Opštine kao i članove Opštinskog […]