• Gak: Nikad nisam rekao biće nova škola nego biće rešeno pitanje škole u Jarkovcima

  Nove prostorije škole u Jarkovcima biće stavljene u upotrebu u poslednjoj nedelji pred izbore. Predstojeća adaptacija predstavlja rešenje samo jednog dela problemai a u Jarkovcima je planirana izgradnja još jednog objekta za koji se sa sigurnošću ne može znati da li će biti vrtić ili škola ali ni tačan datum ove investicije, najavio je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Gak: Nikad nisam rekao biće nova škola nego biće rešeno pitanje škole u Jarkovcima

  Prema njegovim rečima problem loših uslova u jarkovačkoj školi datira još iz 1945. godine i svaka vlast od tad snosi deo odgovornosti za sadašnje stanje stvari, te da ova vlast odgovorna i odlučna problem konačno rešava do 17. decembra.

  Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak kazao je da je tek sredinom novembra Opština Inđija dobila uknjižbu objekta škole u Jarkovcima kako bi se rešilo pitanje adaptacije.

  -Rekonstrukcije objekta  škole u Jarkovcima nije moguća jer je objekat pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture. Da smo 100 milijardi imali na raspolaganju ne može da se radi. I nikada nisam rekao biće nova škola nego biće rešeno pitanje škole što je velika razlika – kazao je on.

  Lokalna samouprava uspela da “izgura” uknjižbu, i prema njegovim rečuma uložena je žalba pre x godina ali nije rešeno po žalbi. Kritikujući deo opozicionih odbornika koji su se bavili lošim uslovima u jarkovačkoj školi istaknuvši da postoji potencijalni problem po bezbednost dece, Gak je rekao da se lokalna vlast odgovorno se bavi tom temom a ne u stilu sakupljanja lajkova na društvenim mrežama.

  On je ponovio da je opoziciono delovanje nanelo štetu đacima i roditeljima ali ne i njemu kao predsedniku opštine. Obzirom da je škola zatvorena nakon objave Gak smatra da je opozicija napravila pritisak na javnost što je dovelo do toga da škola bude zatvorena samo 15 dana pre rešavanja sporne uknjižbe objekta.

  Na konstataciju opozicije da je nepodnošljiva mogućnost obrušavanja dotrajalog plafona na decu drugi put u godinu dana, podsećajući da je 21. decembra prošle godine plafon u vrtiću Neven pao na decu koja su u tom trenutku spavala Gak je dao ne tako uverljiv odgovor.

  -Objekat stoji takav već pedeset godina, valjda se ništa ne bi desilo da se sačekalo još 15 dana. – kazao je on.

  Nakon toga najavio je da predstojeća adaptacija predstavlja rešenje samo jednog dela problemai te da je u Jarkovcima planirana izgradnja još jednog objekta za koji se sa sigurnošću ne može znati da li će biti vrtić ili škola ali ni tačan datum ove investicije.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika