• Gak poručio meštanima Čortanovaca: Nemojte troštiti naše vreme i ne maltretirajte nas

  Politička pozadina stoji iza borbe za vozno stajalište u Čortanovcima, izjavio Vladimir Gak. Meštani poručuju „nikad nam nije bila namera da nas lokalna vlasd doživljava kao konkurenciju na političkoj sceni ili kao ispostavu neke političke opcije.“

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Gak poručio meštanima Čortanovaca: Nemojte troštiti naše vreme i ne maltretirajte nas
  Foto: Živan Pašić

  Vladimir Gak je govoreći o problemima meštana Čortanovaca i voznog stajališta kazao da je pozadina politička i da meštani izađu sa političkim programom kako ne bi „maltertirali sve ostale“. Meštani Čortanovaca poručuju da ih lokalna vlast doživljava kao neželjenu smetnju a ne kao građane Inđije.

  Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak izjavio je, gostujući u emisiji „Tema“,  da se više ništa ne može uraditi po pitanju stajališta u Čortanovcima i da su svi mogući napori iskorišćeni bez očekivanog rezultata za meštane Čortanovaca.

  On je tom prilikom istakao da je održano nebrojano sastanaka i sa ministrom Goranom Vesićem i njegovim saradnicima kao i sastanci sa meštanima u Opštini Inđija gde su prisustvovali i predstavnici ministarstava, ali da je odgovor negativan i da stajalište ne može da se obezbedi.

  U daljem obrazlaganju Gak navodi da postoji grupa ljudi koja traži da se vrati stanica u Čortanovcima i da je na njegovo pitanje, stručnom delu ministarstva građevine, ko god da je predsednik Vladimir Putin, Bajden ili bilo ko, da li postoji teorijska mogućnost da se vrati stajalište u Čortanovce, odgovor bio – ne.

  -Ne razumem dalju priču, pitao sam ih otvoreno zašto skačete i napadagte mene. Ja razumem pozadinu i poentu, apsolutno politička poenta. Tri sata sedimo na sastanku, prezentuju im se članovi zakona po kojima ne mogu da se urade još dva koloseka, geografski. – navodi Gak.

  On dalje nastavlja sa objašnjenjem da je potrošeno tri sata objašnjavanja da bi meštani zaključili da će svoju borbu za stajalište nastaviti. Gak ističe da nigde nije video vest da je ispunjeno obećanje izgradnje puta ka stanici u dužini od 3,7 km što rutu smanjuje za 800 metara. Kritikujući medije ali i svoje saradnike Gak je kazao da ni on sam ne stiže da obiđe brojne radove koji se izvode širom Opštine Inđija, mnogo ih je.

  -Izađite sa političkim programom nemojte nas maltretirati sve zajedno. Nemojte troštiti naše vreme.- poručio je Gak meštanima Čortanovaca.

  Čotrtanovčani su na sastanku protekle nedelje poručili predsedniku ali i svim meštanima Čortanovaca da se osećaju kao da ih lokalna vlast doživljava kao „neželjenu smetnju, a ne kao građane ove opštine zabrinute za dobrobit i budućnost sela.

  -Želimo da pošaljemo poruku lokalnim vlastima da nismo zainteresovani za izgradnju novog puta do železničke stanice Beška ( kroz njive) i da taj put ni na koji način ne rešava naš problem ukidanjem obe stanice u Čortanovcima. – poručuju meštani ovog sela.

  Meštani napominju da su sve aktivnosti u svojoj borbi za povratak stajališta sprovodili u skladu sa zakonima Republike Srbije poštujući sve procedure. Navode da nisu sprovodili građansku neposlušnost blokiranjem saobraćajnica niti ometali rad institucija na bilo koji način.

  Na kraju meštani Čortanovaca zahvaljuju se Opštini Inđija na brizi i nametnutim rešenjima i najavljuju dalju saradnju sa višim instancama.

  -Predstavnici železnice i države su bili daleko konstruktivniji, a upravo su oni ti koji nam mogu pomoći. Opština Inđija ne može ni da donosi odluke ni da finansira takav projekat. – kaže se u saopštenju meštana.

  Sledeći korak je slanje rezultata ankete uz analizu opravdanosti resornom Ministarstvu i predsedniku Aleksandru Vučiću.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Inđija sutra obeležava gradsku slavu

  Ove godine gradska slava Duhovi praznuje se 23. juna u Inđiji, dan ranije meštani Maradika obeležiće slavu dok beščani Duhove obeležavaju u ponedeljak 24. […]

  Inđija 12. jula dobija novog predsednika Opštine

  Konstitutivna sednica Skupštine opštine Inđija će biti održana 12. jula, saznaje IN Medija. Pored novih odbornika, Inđija će dobiti i novog predsednika Opštine kao i članove Opštinskog […]