• Gak: Subvencije Tojo Tajersu je dobra odluka, dva miliona evra godišnje imamo od njih

  Subvencije koje smo dali Tojo Tajersu je odluka koju bih sto hiljada puta ponovio, kazao je poljoprivrednicima prvi čovek Opštine Inđija Vladimir Gak.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Gak: Subvencije Tojo Tajersu je dobra odluka, dva miliona evra godišnje imamo od njih
  Foto: IN Medija

  Prilikom potpisananja ugovora o subvencionisanju osiguranja u poljoprivredi, predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak osrvnuo se i na subvencije koje je Srbija dala japanskoj kompaniji Tojo Tajers.

  Gak je inđijskim poljoprivrednicima rekao da je to bila „apsolutno dobra odluka“

  Da ne bude sada glavna tema nekome da smo dali kroz subvenciju države 60 hektara zenljišta. Mogli smo i da ga prodamo, to je odavno opredeljeno kao industrijska zona, cena je tada bila oko 3 miliona evra. Godišnje od japanaca mi imamo više od dva miliona evra direktno u budžetu Opštine Inđija, kroz porez na zarade, kroz porez na imovinu. Dakle da smo prodali, prodali bi za tri miliona a mi godišnje ubiramo dva miliona evra. Smatram da je to bila apsolutno dobra odluka i sto hiljada puta bih uradio istu odluku za isti iznos. Jer onda od tih dva miliona pravimo i vrtić i školu i put i atarski put i izdvajamo dodatno više i za poljoprivredu. – kazao je između ostalog Gak.

  Podsetimo, nakon što je u martu 2020. godine Komisija za kontrolu državne pomoći dala saglasnost za davanje bez naknade 637.455 m2 zemljišta u Inđiji kompaniji Tojo Tajers za izgradnju fabrike guma, u ovoj sremskoj opštini je novih 800 hektara iz poljoprivednog  pretvoreno u građevinsko zemljište namenjeno takođe automobilskoj industriji.

  Inđija koja je nekada bila opština u kojoj je poljoprivreda pretežna delatnost, odlukom odborinka u Skupštini opštine postaje centar automobilske inustrije.

  Za odluku se glasalo jednoglasno a odgovor predstavnika naroda u lokalnom parlamentu glasio je “Imaćemo više ekonomske koristi”.

  Pred sam kraj ove godine, predsednik opštne Inđija najavio je još jednom novu japansku investiciju.

  Prvi čovek Opštine, Vladimir Gak još uvek nije saopštio o kojoj se kompaniji radi ali je dodao da je takođe reč o automobilskoj industriji.

  Ovog pita, rekao je Vladimir Gak, lokalna samouprava je dobila potvrdu da je reč o investiciji od nacionalnog značaja.

  Ono što sam pominjao već ali svakako da ćemo detaljnije o tome u narednim danima, zvanično je stiglo na Opštinu Inđija da je nova japanska investicija proglašena za investiciu od nacionalnog značaja. – kazao je Gak.

  O novoj japanskoj investiciji, Vladimir Gak je govorio i krajem jula ove godine kada je napomenuo da je reč je o kompaniji  koja se bavi proizvodnjom delova iz oblasti autoindustrije, a očekuje se zapošljavanje do 100 radnika.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Lemaić: Svesni smo potrebe pranja ulica

  JKP“Komunalac“Inđija proteklih dana prao je šetalište u Ulici Vojvode Stepe ali kako navode iz ovog preduzeća u pitanju je jednokratno spiranje ostataka soli koju su posipali tokom snežnih […]