• Gak: Zašto N1 i Nova S nikad mene ne pita za mišljenje nego zovu vas?

  „Zašto mene nikada ne poziva N1 i Nova S da me pita za mišljenje? Nego zovu vas? Kad god se desi neka glupost oni zovu vas a ne mene“ pitao je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak. Predsedniku je pored toga zasmetao čitav niz opozicionih aktivnosti lokalnih odbornika ali i onih aktivnosti za koje sami odbornici tvrde da nisu tačni. Između ostalog u istom izlaganju Gak je izneo mišljenje da su protesti građana Srbija protiv nasilja čin vandalizma i napada na državu inicirani i predvođeni i inđijskom opozicijom.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Gak: Zašto N1 i Nova S nikad mene ne pita za mišljenje nego zovu vas?
  Foto: IN Medija

  Na sednici lokalnog parlamenta predsednik opštine Inđija Vladimir Gak obratio odborniku grupe građana GrađanIN Strahinji Jovanoviću tvrdeći da je direktno povezan sa pokretom Kreni promeni i „Ćale ovo je za tebe“ , te da je lično pozivao na proteste „Srbija protiv nasilja“ u maju prošle godine, da ih je lično organizovao, pozivao i na njima učestvovao.

  Jovanović je negirao navode predsednika opštine podsećajući ga da se ovaj pokret u oktobru prošle godine izjasnio da na lokalne izbore izlaze sami.

  -Pošto tako detaljno pratite naš rad onda znate da smo u oktobru prošle godine odlučili da na lokalne izbore izlazimo sami, to smo obećali i građanima i to obećanje ćemo ispuniti. Makar imali 0,5 odsto glasova mi na izbore izlazimo sami a koja su naša privatna politička ubeđenja je lično pravo pojedinca. Molio bih Vas da ne plasirate neistine u svojim izjavama i da ne obmanjujete javnost na taj način- kazao je Jovanović čije izlaganje je nekoliko puta prekinuo predsednik Skupštine opštine Inđija Đorđe Dimić.

  Razlog za prekidanje izlaganja Dimić je obrazlagao da se odbornici udaljavaju od teme i da se drže dnevnog reda.

  -Molio bih vas da ukoliko mene prekidate ni vraćate na temu to isto učinite i sa predsednikom opštine Inđija, mi smo ovde svi isti. On je mene pominjao i ja imam pravo da mu odgovorim. To je deo političkog dijaloga, to je demokratsko načelo i sasvim je normalno da ako se sastajemo jednom u dva meseca pričamo. Ne smeta mi da predsednik izađe sa svojim izlaganjem iz okvira dnevnog reda pa ne bi trebalo da smeta i moj odgovor njemu. Molio bih vas da se prema svima odnosite isto, ako opominjente mene opomenite i njega. –kazao je Jovanović.

  Gak je nastavio sa narativom u kom odbornika naziva kraljem obmana i lažovom i zatražio od odbornika Jovanovića da se javno ogradi od cele ideje „Srbijas protiv nasilja“.

  -Ogradite se javno od svega što predstavlja „Srbija protiv nasilja“ protiv onoga svega gde je Vaš kolega odbornik Savić bio revnosno u prvim redovima da napada državu. Za mene je to porazno da nosite državnu zastavu da rušite Skupštinu. Iznenadićete se na lokalnim izborima. – kazao je Gak.

  U raspravu se uključio odbornik Milorad Savić za šta ga je opomenuo predsednik Skupštine opštine Đorđe Dimić.

  -Jesam bio u prvim redovima i biću, bolje tako da sam patriota nego da uzmen po milionče od pojedinaca. – kazao je Savić.

  Gak se do kraja rasprave držao stava da odbornici treba da se odreknu protesta koji su održani tokom prošle godine kada su građani izašli na ulice zbog masovnog ubistva dece u školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu. Gak smatra da je napad na državu i njenu ustavnost protest građana zbog masovnog ubistva 10 osoba u beogradskoj školi a da su direktni učesnici i organizatori opozicioni odbornici lokalnog parlamenta.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika