• Gak: Završetak radova na gradskom trgu u avgustu, biće najlepši u regionu

  Završetak rekonstrukcije trga kod Gimnazije se očekuje u avgustu, izjavio je još uvek aktuelni predsednik Opštine Inđija, Vladimir Gak.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Gak: Završetak radova na gradskom trgu u avgustu, biće najlepši u regionu
  Foto: IN Medija

  On je još jednom ponovio da će biti sasvim dovoljno drveća jer je projektom predviđeno 29 sadnica.

  Predsednik Opštine Inđija, Vladimir Gak rekao je da radovi na rekonstrukciji trga kod Gimnazije teku predviđenom dinamikom te da inđinčani mogu očekivati da će uskoro dobiti “najlepši trg u regionu”.

  Više smo nego zadovoljnim, radovi idu bukvalnno ispred dinamike kojom su bili predviđeni i vrlo sam zadovoljan izvođačem radova. – izjavio je Vladimir Gak.

  Prema Planu detaljne regulacije Bloka 26 (parkić kod Gimnazije) i dela bloka na prostoru Trga za koji je planirana rekonstrukcija je navedeno da „parkovsko zelenilo trga treba da sadrži najmanje 60% zelenila“.

  Da ponovim po stoti put, nijedan gradski trg u osnovi nema zelenu površinu ali što se tiče zelenila na našem novom trgu biće ga više nego dovoljno. Dakle, po projektu je bilo 29 sadnica koje su jasno definisane. Ne možemo da posadimo drvo od pola metra i kažemo posadilo smo. Jasno je projektom kakvo drvo mora da bude, 29 sadnica prečnika 26 centimetara i visine minimum 4,5 metara. Reč je o drvećima starosti od dve ili tri godine da bi dostigli. – kazao je Gak.

  Prema njegovim rečima, buduća fontana je već dobila svoj oblik. Podsetimo da je projektom predviđena fontana dimenzija 15×7 metara, koja će se nalaziti u centralnom delu trga. Fontana će, biti jedinstvena po tome što će se u njenom središtu nalaziti dva stabla bora.

  -Da ponovim po stoti put, nijedan gradski trg u osnovi nema yelenu površinu ali što se tiče zelenila na našem novom trgu biće ga više nego dovoljno. Dakle, po projektu je bilo 29 sadnica koje su jasno definisane. Ne možemo da posadimo drvo od pola metra I kažemo posadilo smo. Jasno je projektom kakvo drvo mora da bude, 29 sadnica prečnika 26 centimetara i visine minimum 4,5 metara. Reč je o drvećima starosti od dve ili tri godine da bi dostigli. – kazao je Gak i dodao da se očekuje završetak radova u avgustu ove godine.

  Cena radova na rekonstrukciji ovog dela Trga Slobode je 1,1 milion evra ,rok je 120 dana odnosno prema Ugovoru parkić će biti gotov u ponedeljak 26. avgusta 2024. godine.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Gašić zakazao prvu sednicu Opštinskog veća

  Predsednik Opštine Inđija, Marko Gašić zakazao je prvu sednicu Opštinskog veća na kojoj će novi većnici dobiti svoja zaduženja za naredne četiri godine. […]

  Inđija: Subvencije za samozapošljavanje

  U skladu sa Akcionim planom zapošljavanja opštine Inđija za period od 2024. do 2026. godine, Nacionalna služba za zapošljavanje i Opština Inđija, raspisali su javne pozive za učešće […]