• Gde god nađeš zgodno mesto ti – kafić posadi: U Staroj Pazovi objekat nikao „preko noći“

  Praktično preko noći, nikao je montažni objekat nadomak centra, vrtića i igrališta u Staroj Pazovi. Kako je to moguće – iz opštine nisu odgovorili na pitanje, ali lokalne aktivistkinje planiraju da im doskoče.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Gde god nađeš zgodno mesto ti – kafić posadi: U Staroj Pazovi objekat nikao „preko noći“
  Foto: UG Za zdravu opštinu Stara Pazova

  Da biste podigli ovako nešto u jedinom parku u gradu – nije vam potrebna dozvola, jer parcela na kojoj se nalazi nema javnu namenu – tako makar tvrde u Opštinskom odeljenju za urbanizam, u odgovoru na pitanje ovoj novinarki i antropološkinji. A ona ipak za N1 tvrdi suprotno – pozivajući se na prostorni plan generalne regulacije.

  -Tamo piše da je parcela 2/1 na kojoj se sada nalazimo, na kojoj se nalazi i ovaj objekat, da je reč o javnoj svojini i da je namena javna, odnosno za javni park i da je upravo taj ćošak tu namenjen za otvorene terene i igrališta – kaže antropološkinja i novinarka Gordana Momčilović Ilić.

  Udruženje građana Za zdravu opštinu Stara Pazova podnelo je još 26. februara zahtev za pokretanje hitnog inspekcijskog nadzora u ovom slučaju, ali do danas nisu dobili odgovor inspekcije.

  -Objekat koji je ovde nikao, koji se vodi kao montažno-demontažni, ne pripada toj kategoriji objekata. Izuzetno je velik što se tiče gabarita, podignuti su temelji. Danas, sutra će tu nići i terasa i dodatne staze i drastično će promeniti izgled ovog parka i namenu, a ovaj objekat je podignut isključivo iz ličnog interesa i to je linija koju ne možemo preći – kaže dr Aleksandra Patenković iz UG Za zdravu opštinu Stara Pazova.

  -Što i ja ne bih postavila onda ako ne trebaju ni urbanističko-tehnički uslovi, ne treba rešenje, ne treba ti bilo šta da ti na javnoj površini postaviš šta god ti hoćeš. Danas smo donele stolice, sutra ću da vidim – kaže Momčilović Ilić.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srem