• Godišnja nagrada Nezavisnog društva novinara Vojvodine dodeljena Fondaciji „Slavko Ćuruvija“

  Godišnja nagrada Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) dodeljena je Fondaciji „Slavko Ćuruvija“, Nagrada za istraživačko i za analitičko novinarstvo Sanji Ignjatović Eker i Petru Klaiću.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Godišnja nagrada Nezavisnog društva novinara Vojvodine dodeljena Fondaciji „Slavko Ćuruvija“

  Nagrada za najboljeg novinara/najbolju novinarku koja izveštava na jezicima manjinskih nacionalnih zajednica Lei Apro, a dobitnik Regionalne nagrade „Mirko Đorđević“ je novinski pisac Teofil Pančić, saopštili su.

  Komisija za dodelu nagrada NDNV-a ocenila je da je „Slavko Ćuruvija“ fondacija simbol borbe za opstanak novinarske profesije, koja nije izložena samo cenzuri, pristiscima, pretnjama…, već i otvorenom državnom progonu, saopštili su.

  Da su državni moćnici spremni na sve kako bi ućutkali istinu potvrđuje i nedavna sramna presuda kojom je novinar Slavko Ćuruvija ubijen po drugi put. Ta presuda nije opasna samo za novinarke i novinare, ona je zapravo upozerenje svim građanima koji se usude da misle i da kritikuju. Zato je delovanje „Slavko Ćuruvija“ fondacije izuzetno važno za celo društvo. – navodi se u obrazloženju nagrade.

  Urednica i novinarka Redakcije programa na mađarskom jeziku Drugog programa Radio- televizije Vojvodine Lea Apro dobitnica je Godišnje nagrade za najboljeg novinara/najbolju novinarku koji/a izveštava na jezicima nacionalnih zajednica u Vojvodini, navodi se u saopštenju.

  Posvećena je novinarstvu, objavljivanju vesti i izveštaja i sagledavanju pojava iz svih uglova u svim i svakakvim okolnostima. I uvek uspeva da pronađe načine da novinarski posao radi primereno standardnim etičkim i profesionalnim kriterijumima. – navela je Komisija.

  Sanja Ignjatović Eker, novinarka i dopisnica TV Nova S, dobitnica je nagrade NDNV-a za istraživačko novinasrtvo jer se tokom poslednjih godinu dana posebno istakla po profesionalnom izveštavanju iz Vojvodine.

  Sanja Ignjatović Eker pokazala nam je da novinarska upornost može da pokrene čak i ovdašnje ’atrofirane’ institucije. – ističe se u obrazloženju.

  Petar Klaić, novinar i autor emisija O radija, dobitnik je nagrade NDNV za analitičko novinarstvo jer kroz različite medijske formate sa važnim temama za društvo pronalazi put do mlađe publike.

  Petar Klaić tabloidni i senzacionalistički pristup prezire i u svom radu se striktno drži novinarskog kodeksa i najviših etičkih standarda profesij. –  ocenili su članovi Komisije.

  Laureat ovogodišnje Regionalne nagrade „Mirko Đorđević“ Teofil Pančić je jugoslovenski pisac, novinar, kolumnista i kritičar prepoznat i priznat od Vardara pa do Triglava zbog svojih stavova o sistemu vrednosti, pogubnim velikodržavnim projektima, ratovima, zločincima, Vojvodini, represiji, političkim pajacima, lažnoj eliti, dezorijentisanom društvu, stidu i bestiđu, saopštili su.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina