• „GrađanIN“ ostvario najbolji pojedinačni rezultat od svih opozicionih lista u Srbiji

  Inđija iznedrila još jednog mladog, uspešnog i prepoznatljivog političara.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  „GrađanIN“ ostvario najbolji pojedinačni rezultat od svih opozicionih lista u Srbiji

  Upoređivanjem izbornih rezultata od 2012. godine do izbora 2024. kada su u pitanju lokalni izbori u Inđiji  grupa građana “GrađanIN” ostvarila je ubedljivo najbolje rezutate. Uzimajući u obzir lokalne izbore 2024. na nivou cele Srbije ova grupa građana ostvarila je najbolji pojedinačni rezultat od svih opozicionih lista na nivou svih gradova i opština.

  Strahinja Jovanović za IN Medija kaže da su prema njihovim istraživanjima očekivali minimum 7 madata u parlamentu i procenat od 18 do 22% glasova. Rezultati su pokazali da su očekivanja premašena, kaže Jovanović i ističe da je SNS i koalicija oko njega doživela drastičan pad bez obzira na 57,8% ukupnih glasova. On je istakao da je Izborni štab GG”Građanin” posle 45 minuta objavio rezultate izbora i čestitao pobedniku.  

  -Naši izborni rezultati su potpuno precizni, poklapaju se u glas i procenat sa rezultatima koje je par sati nakon nas objavila Opština. Sami smo izašli pred građane, svojim imenom i prezimenom i osvojili 25,8% dok je koalicija oko SNS sa još četiri koaliciona partnera i njihovih glasača uz ime Aleksandra Vučića osvojila 57,8%. Ta matematika puno govori, da je 5 stranaka uz sve predizborne aktivnosti i resurse koje su zloupotrebljavali dobacila do tako malog broja glasova. – kazao je Jovanović.

  Foto: IN Medija

  On tvrdi da bi u slučaju da je bilo ko od predstavnika koalicije izašao sa njim na “megdan” doživeo debakl.

  -Odgovorno tvrdim da bi svako iz koalicije okupljene oko SNS ko bi izašao svojim imenom i prezimenom na izbore sa mnom izgubio 30:70. – objašnjava Jovanović.

  Jovanović u analizi ističe da kada se oduzmu mandati SPS i Zavetnika koji su ovoj koaliciji doneli određen procenat glasova, SNS nema većinu u Inđiji.

  Iz redova inđijskog SNS, jutro nakon izbora, kažu da borba unutar koalicije tek predstoji jer sleduje raspodela plena. Inđijski naprednjaci za IN Medija kažu da se svako od članova i dosadašnjih funkcionera već otima za pozicije u javnim preduzećima, savetima i ostalim radnim telima lokalne samouprave.

  -Nama borba tek predstoji, ostvarili smo cilj, pobeda, to je kratkoročni cilj iako traje četiri godine. Došlo je do trenutka kad svako očekuje nagradu za zalaganje a “nagradni fond” je mali u odnosu na kandidate. – objašnjavaju naprednjaci.

  Iz redova naprednjaka nemaju informaciju kako će se vršiti raspodela mandata u lokalnom parlamentu, to je pregovarao Vladimir Gak. Dodatnu tenziju, tvrde inđijski naprednjaci, podigao je Gak kad je na predstavljanju liste na lokalnoj televiziji izjavio da je planirana reorganizacija na funkcionerskim mestima nakon izbora.

  Iz GG „GrađanIN“ IN Medija tvrde da ne postoji način kojim bi, sada već, nova vlast uspela da ih privuče u svoje redove.

  -Oni imaju većinu, ne vreujem da bi ponudili tu vrstu saradnje jer im ne trebamo. Kada bi se desilo da ponude mi bi se zahvalili i odbili  ponudu. Sa opozicijom u Inđiji ćemo obaviti razgovore čim pre oko saradnje. – kaže lider GG „GrađanIN“.

  Novi parlament činiće 22 odbornika SNS, 10 odbornika GG“GrađanIN“, tri odbornika doskorašnjeg koalicionog saveznika SNS „Inđija i ti“ i po jedan odbornik liste „Biram borbu za Inđiju“ i „Snaga naroda“.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika